Gündem KESK'ten 2 günlük 4+4+4 grevi

KESK'ten 2 günlük 4+4+4 grevi

Paylaş
KESK'ten 2 günlük 4+4+4 grevi

KESK'e bağlı sendikalar Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu'nda yapılacak değişiklikler ve 4+4+4 kanun teklifine karşı 28-29 Mart'ta grev yapacak

Greve katılacak sendikalardan Eğitim-Sen'in internet sitesindeki açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Konferederasyonumuz KESK’e bağlı sendikalar olarak, 27 Mart’ta Meclis Genel Kurulu’na sunulacak olan 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu’nda yapılacak değişikliklere ve 4+4+4 kanun teklifine karşı 28 Mart’ta grevde ve Ankara’da olacağız.

KESK, iki gün sürecek GREV’e ilişkin yaptığı açıklamada, “Kendisinden olmayan her kesime karşı adeta savaş ilan eden AKP iktidarı hazırladığı yasa tasarılarıyla emek düşmanı politikalarına hız vermektedir. Her gün hak ve özgürlükleri kısıtlayan yeni bir yasaya imza atan AKP iktidarı, 4+4+4 olarak formüle edilen zorunlu eğitimi kesintili hale getirerek eğitim sistemini gerici ve piyasacı hale dönüştürmeyi amaçlayan yasa teklifi ve kamu emekçilerinin sendikal mücadelesini etkisizleştirmeyi hedefleyen, 4688 Sayılı Kanunu'nda yapılacak değişikliklere ilişkin yasa tasarısını 27 Mart 2012 Salı gününden itibaren ardı ardına TBMM Genel Kuruluna getirecektir. Biz kamu emekçilerinin olduğu kadar toplumun geniş kesimlerinin iradesini ve taleplerini yok sayan bu saldırı yasa tasarı ve tekliflerinin geri çekilebilmesinin tek yolunun etkin ve kararlı bir mücadele sergilemekten geçtiği açıktır." dedi.

Eğitim-İş Sendikası olarak yarın Türkiye genelinde iş bırakacaklarını açıklayan Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir ise şöyle konuştu:

"4+4+4 sistemiyle eğitim kesintili hale getirilmesine karşı salı günü iş Türkiye genelinde iş bırakıyoruz. Bize tüm demokratik kitle örgütleri, siyasi partilerin destek vermesini istiyoruz. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in bugüne kadarki açıklamalarının liberal anlayış ve Atatürk karşıtı olduğunu görüyoruz. Bilimsel, laik demokratik eğitimi savunanlar beraber bu yanlışı durdurana kadar mücadele edeceğiz.”