Keyifli İşler Atölyesi'nden günün menüsü (05 Haziran 2020)
Zeytinyağlı bamya tarifi
Kişi sayısı: 3 - 4
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 25 - 30 dakika
Zeytinyağlı bamya malzemeleri
- 500 gr taze bamya
- 1 adet orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 3-4 adet domates
- 1 adet kesme şeker
- 1/2 limon suyu
- zeytinyağı
- tuz, pul biber
Zeytinyağlı bamya yapılışı
Soğanları yemeklik doğrayıp, sarımsakları rendeleyip zeytinyağında soteliyoruz. Önceden temizlediğimiz bamyaları, soğanların üzerine ekleyip 1-2 dk kadar sotelemeye devam ediyoruz. Domatesleri rendeleyip, limon suyu, tuz, şeker ve pul biberle bamyaların üzerine ekliyoruz. Bir kez karıştırıp kısık ateşte karıştırmadan pişiriyoruz. Piştikten sonra oda sıcaklığında servis ediyoruz.
Püf noktası
Bamyaları temizlerken baş kısımlarını çok derin kesmezseniz pişerken uzama yapmayacaktır. Ve yine bamyaları temizledikten sonra pişirme sırasına kadar limon suda bekletmek yemeğinizin lezzetini arttıracaktır.
Yanına ne yakışır?
Yemeğinizi yanında pirinç pilavı ile servise sunabilirsiniz.