Demre Kıbrıs gazilerine madalya

Kıbrıs gazilerine madalya

Paylaş
Kıbrıs gazilerine madalya

Kıbrıs gazilerine madalya

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- ANTALYA'nın Demre ilçesinde 1974 yılında yapılan Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan gazilere madalya ve berat takdim edildi.

Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan 4 gaziye Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) tarafından gönderilen Milli Mücadele Madalyası ve Beratı törenle takdim edildi. Demre Kaymakamlığı'nda düzenlenen törene Kaymakam Onur Şatıroğlu, Belediye Başkanı Okan Kocakaya, Cumhuriyet Başsavcısı Güray Yıldız, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Dönsade Özkal, gaziler ve gazi yakınları katıldı. Kaymakam Şatıroğlu ve Başkan Kocakaya, gazilerle sohbet ederek, onların anılarını dinledi.

Kaymakam Onur Şatıroğlu, "Bugün KKTC varsa, bunu şehitlerimizin ve sizlerin kahramanlığına borçluyuz. Bugün Kıbrıs Adası'nda Türkler özgür biçimde yaşıyorsa, Türk kimliğini sürdürebiliyorsa, bu Mehmetçiğin akıttığı kanlarla oldu. Sizlerin gösterdiği kahramanlık hiçbir zaman unutulmaz. Kıbrıs'ta gelecek kuşaklar bunun değerini daha iyi anlayacak ve size olan minnet duyguları daha çok artacaktır. Bu duygunun bir nişanesi olarak KKTC'nin, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 45. yılında size gönderdiği Milli Mücadele Madalyası ve Beratı'nı takdim edeceğiz. Bu ülke, bu millet şehitlerini ve gazilerini hiçbir zaman unutmayacaktır" dedi.

Konuşmanın ardından gaziler Yaşar Ertürk, Bekir Kaya, Şükrü Kaya ve Yusuf Akyüz'e madalya ve beratları, Kaymakam Onur Şatıroğlu, Belediye Başkanı Okan Kocakaya ve Cumhuriyet Başsavcısı Güray Yıldız tarafından takdim edildi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı