Erdemli Kıbrıs gazilerine milli mücadele madalyası

Kıbrıs gazilerine milli mücadele madalyası

Paylaş
Kıbrıs gazilerine milli mücadele madalyası

Kıbrıs gazilerine milli mücadele madalyası

Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ(Mersin), (DHA) - MERSİN'in Erdemli ilçesinde düzenlenen törenle, 1974'teki Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan 27 gaziye milli mücadele madalyası ve beratı verildi.
Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene gaziler başta olmak üzere; Kaymakam Avni Kula, Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Jandarma Komutanvekili Teğmen Mehmet Aslan, Emniyet Müdürü Ahmet Şahingözlü, Muharip Gaziler Derneği Temsilcisi Hamdi Taşyaran, daire amirleri ve gazi yakınları katıldı.
Günün anlam ve önemine ilişkin konuşan Kaymakam Kula, "Birçoğumuz bilmiyoruz Kıbrıs Harekatı'nın ilk çıkartması, Erdemli ilçemizden yani Kocahasanlı Halk Plajı ile Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü içerisinden yapıldı. İşte bu harekatta, kendilerine gazilik beratları verilen kahraman gazilerimiz de vardı. Kıbrıs Türk'ü için mehmetçiğin adaya çıkartma yapması ne kadar önemli ise bu çıkartmaların Erdemli'den yapılması da o derece önemli. Bu madalya ve beratlar gelecek kuşaklara aktarılacak en büyük kahramanlık armağandır" dedi.
Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ise "Ülkemizde özgürce yaşıyorsak, yegane mihmandarları gazilerimizdir. Gazilerimizi her zaman anmak ve onların kahramanlıklarını gelecek nesillere aktarmak amacı ile Kıbrıs Gazileri Parkı'nı yaptık" diye konuştu.
Konuşmaların ardından madalya ve beratlar hak sahiplerine teslim edildi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı