Babaeski Kıbrıs gazilerine Milli Mücadele Madalyası verildi

Kıbrıs gazilerine Milli Mücadele Madalyası verildi

Paylaş
Kıbrıs gazilerine Milli Mücadele Madalyası verildi

Kıbrıs gazilerine Milli Mücadele Madalyası verildi


Metin KARAKUŞ/BABAESKİ(Kırklareli),(DHA) - KIRKLARELİ'nin Babaeski ilçesinde, Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan 27 gazi ve gazi yakınına Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Milli Mücadele Madalyası ve Beratı verildi.

Kıbrıs Barış Harekâtı'na katılan gaziler için Babaeski Kaymakamlığı, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda madalya ve berat töreni düzenlendi. Törene, Kaymakam Şenol Levent Elmacıoğlu, 1'inci Zırhlı Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan İlhan'a, Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Erdem ilçe protokolü, gaziler ve aileler katıldı. Tören saygı duruşu ardından İstiklal Marşı'nın okunması ile birlikte başladı. Daha sonra Kıbrıs Barış Harekütı sinevizyon gösterisi sunuldu.

Babaeski Kaymakamı Şenol Levent Elmacıoğlu, Kıbrıs Barış Harekatı'nda şehit düşen askerleri rahmet ve minnetle andıklarını belirterek, "Kıbrıs'ta 1960 - 1974 yılları arasında Rumların Kıbrıslı Türklere yönelik gerçekleştirdikleri zulüm, siz kahraman gazilerimizin de aralarında bulunduğu kahraman Türk ordusu sayesinde, Kıbrıs Barış Harekatı ile 1974'te sona erdirilmiştir. Türk askeri sadece Kıbrıslı Türklere değil, adada yaşayan Rumlara da barış götürmüştür. Ve bunun neticesi olarak 1975'te Kıbrıs Federe Cumhuriyeti'nin ilanı ve 1983'te de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kurulmasıyla süreç bugünlere taşınmıştır. Türk Milleti'nin tarihi büyük zaferlerle doludur. Bu büyük zaferleri şehit ve gazilerimizin fedakarlık ve kahramanlıklarıyla kazandık. Kıbrıslı Türklerin uğradığı zulme ve baskıya son vermek için gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatı da Türk tarihinde önemli bir kahramanlık örneğidir. Kahramanlık ruhu Türk milletinin her ferdinde vardır ve şartlar oluştuğu takdirde her yerde ortaya çıkmaktadır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin bugünlere gelmesinde bu harekâtın plânlanmasından uygulanmasına kadar emeği geçen herkesin büyük payı vardır. En büyük pay da şüphesiz ölümü göze alarak göğüs göğse mücadele eden şehitlerimiz ve siz kahraman gazilerimize aittir. Sizlerin cesareti, fedakârlığı ve dirayetiyle bu başarı elde edildi ve Kıbrıs Türkü bağımsızlığına kavuştu. Kararlı mücadeleniz sonucunda kurulan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bugün, adanın kurucu ve eşit iki parçasından biridir. Hak ve eşitlik mücadelesinde nice badireler atlatan ve birçok zorluğa göğüs geren Kıbrıs Türkü'nün sabrı ve dirayeti, bizler için gurur kaynağıdır. Bizler canımızla, kanımızla Kıbrıs Türk'ününn her zaman yanında durduk, durmayı da sürdüreceğiz. Kıbrıs, bizim millî davamızdır" dedi.

Konuşmanın ardından Kaymakam Elmacıoğlu ve protokol üyeleri 27 gazi ve gazi yakınına Milli Mücadele Madalyası ve Beratı'nı verdi.

Haberin Devamı