Yemek Kıbrıs köftesi tarifi: Kıbrıs köftesi nasıl yapılır?

Kıbrıs köftesi tarifi: Kıbrıs köftesi nasıl yapılır?

Paylaş
Kıbrıs köftesi tarifi: Kıbrıs köftesi nasıl yapılır?

Köfte Türk mutfağında oldukça sevilen ve tercih edilen bir lezzet. Köfteye farklı lezzetler katmak istiyorsanız Kıbrıs köftesi tarifi tam size göre bir lezzet olacaktır. Sevdiklerinize hazırlamak için patates köftesi olarak da bilinen Kıbrıs köftesi tarifi arıyor ya da Kıbrıs köftesi nasıl yapılır merak ediyorsanız "Kıbrıs köftesi tarifi, Kıbrıs köftesi nasıl yapılır" haberimize göz atın.

Köftenin ve patatesin eşsiz uyumu Kıbrıs köftesi tarifi sayesinde buluştu. Eğer sevdiklerinize hazırlamak için Kıbrıs köftesi tarifi arıyor yada Kıbrıs köftesi nasıl yapılır merak ediyorsanız "Kıbrıs köftesi tarifi, Kıbrıs köftesi nasıl yapılır" haberimize göz atın.

Haberin Devamı

Kıbrıs köftesi tarifi

Kıbrıs köftesi malzemeleri

  • 500 gr kıyma
  • 1,5 su bardağı ufalanmış ekmek içi
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı doğranmış maydanoz
  • 4 orta boy patates
  • Yarım soğan
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Nane, kimyon, pul biber, karabiber, kekik

Kıbrıs köftesi yapılışı

  • Patatesleri ve soğanları küçük rende bölümünde rendeleyin.
  • Ardından yarım kilo kıyma da dahil olmak üzere tüm malzemeleri bir kaba koyun.
  • Üzerlerine nane, kimyon, pul biber, karabiber, kekik ekleyin.
  • Patates, kuru soğan ve kıyma iyice özdeşene kadar yoğurun.
  • Ceviz büyüklüğünde kopardığınız köfteleri elinizle yuvarlayıp şekil verin.
  • Köfteleri kızgın yağda kızartın.

KIZARTMA PÜF NOKTASI

  • Harca karbonat ilave etmek köftenin yağ çekmemesini sağlayan gizli püf noktası.
  • Köftenizin yağı fazla çekmemesi ama nar gibi kızarması için ısıya çok dayanıklı yağlar seçin. Bir yağın dayanma süresi ne kadar fazlaysa pişirdiğiniz şeyin lezzeti o kadar artar. Aksi takdirde yağ yanar ve dilediğiniz sonuçları elde edemezsiniz

Patates köftesi olarak da bilinen Kıbrıs köftesinin yanına ızgara sebze, haşlanmış karnabahar brokoli salatası veya karnabahar püresi gibi garnitürer yakışır.