Kıbrıs tatlısı tarifi

Kanal D ekranlarında yayınlanan Gelinim Mutfakta programının 18 Ocak 2019 Cuma günü yayınlanan 220. bölümünde yarışmacıların yaptığı "Kıbrıs Tatlısı" tarifi

18 Ocak 2019, Cuma 18:14
A A
Kıbrıs tatlısı tarifi

KIBRIS TATLISI

3 adet yumurta

Yarım su bardağı şeker

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı galeta unu

1 su bardağı kırılmış ceviz

1 su bardağı hindistan cevizi

Bir paket kabartma tozu

Kreması için

1 litre süt

1 su bardağı nişasta

Yarım su bardağı şeker

1 paket vanilya

1 paket krem şanti

Şerbeti için

2 su bardağı su

1.5 su bardağı şeker

1 paket vanilya

Yapılışı:

Kıbrıs tatlısı yapmak için öncelikle şerbeti yapın, çünkü kekin üzerine şerbet soğuk dökülecek. Bir tencereye suyu ve şekeri dökün, kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 15 dakika daha kaynatın.

Şerbet hazır olunca altını kapatın ve vanilyayı ekleyip soğuması için bekletin.

Keki için yumurtaları ve şekeri iyice çırpın, diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın.

Yağlanmış bir tepsiye dökün.

160 derece fırında 30 dakika pişirin.

Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine dökün, soğuması için bekletin.

Kreması için krem şanti hariç diğer malzemeleri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.

Altını kapatın, toz krem şantiyi ekleyin ve blendırla 5 dakika çırpın.

Soğumuş şerbetli kekin üzerine bu kremsi muhallebiyi dökün.

Üzerine bolca hindistan cevizi serpin.


Sıradaki haber yükleniyor...
SIRADAKİ HABER Zeytinyağlı patlıcan ruloları