Ekonomi 'Kıdem tazminatı fonunu destekliyoruz'

'Kıdem tazminatı fonunu destekliyoruz'

Paylaş
'Kıdem tazminatı fonunu destekliyoruz'

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, kıdem tazminatı fonunu desteklediklerini söyledi

Teknik düzenlemelerin tartışılabileceğini belirten Olpak, “Kıdem tazminatını destekliyoruz. İstihdama katkı sağlayacak bir fon şeklinde kullanılabilir. Çalışanın hakkından fedakarlık yapmadan karşılıklı oturup konuşulacak, formüle edilecek. Bir hak kaybı olmadan sistemin rehabilite edilebileceğini düşünüyorum” dedi.

Haberin Devamı

Bir MÜSİAD üyesinin elektrikli otomobil konusunda çalışma yaptığını bildiren Olpak, “İzinlerin aşağı yukarı tamamlandığını söylemişti. Bundan sonraki süreç sahaya inmek şeklinde olacaktır. Öyle babayiğitler de MÜSİAD’da var. Üretimlerini Türkiye’de yapmayı düşünüyorlar. Yazılımlar dahil hepsini kendileri gerçekleştirdiler” diye konuştu.

‘MÜSİAD ALGISI’

Olpak, MÜSİAD’ın 22 yıllık bir sivil toplum kuruluşu olduğunu, kurumsal yapısının ciddi bir şekilde oturduğunu dile getiren Olpak, “Bu tür kurumlarda bugünden yarına değişimler olmaz, zaten değişimler bu kadar hızlı olursa oturmuşluk olmayacaktır. Ama her insanın da kendi döneminde katacağı değişiklikler olmalıdır. Ben başkanlık süremde, MÜSİAD’ın algısının ve kurumsal yapısının daha fazla üzerinde çalışmayı hedefliyorum. Güzel olan kurumsal yapıyı daha da güzelleştirmek, güzel olan algıyı biraz daha ileri taşımak” diye konuştu.

Haberin Devamı