Gündem Kıl, parmak izi ve kamera kayıtlarından sonuca ulaşıldı

Kıl, parmak izi ve kamera kayıtlarından sonuca ulaşıldı

Paylaş
Kıl, parmak izi ve kamera kayıtlarından sonuca ulaşıldı

Ankara'da Adalet Bakanlığı ve AK Parti Genel Merkezi'ne yapılan saldırıların ardından başlatılan operasyonlarla ilgili bilgi veren Emniyet kaynakları, DHKP-C'ye yapılan yoğun operasyonlar sonrası ülke içerisindeki terörist unsurların önemli ölçüde etkisiz hale getirildiğini bildirdi

Yapılan operasyonlarla ağır darbe alan terör örgütünün eylemsizliği aşmak için son dönemde Suriye ve Yunanistan başta olmak üzere Avrupa ülkelerinde eğitim gören ve barınan örgüt üyelerini devreye soktuğu öğrenildi.

>>> DHKP-C'YE HAVA DESTEKLİ BASKIN

>>> Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden açıklama



ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ’NE YAPILAN SALDIRI

ABD Büyükelçilik saldırısının da yurt dışında eğitim gören bir örgüt üyesi tarafından gerçekleştirildiği hatırlatılırken, o eylemi gerçekleştiren teröristin, yapılan incelemeler sonrasında tüm temas ve hareket noktalarının belirlendiği ayrıca olay yerindeki kıllardan da kimlik tespiti yapıldığı bildirildi.

KIL VE PARMAK İZİNDEN KİMLİK TESPİTİ YAPILDI

Adalet Bakanlığı ve AK Parti Genel Merkezi’ne yapılan saldırıda sonrası deliller toplanarak eylemcilerin olay yerine geliş ve kaçış güzergahları belirlendiği ve olay yerindeki kıllarından teröristlerin DNA bilgilerine ulaşıldığı, bir teröristin de parmak izinden kimlik tespitlerinin yapıldığı öğrenildi.

LAW SİLAHI, ZİR VADİSİNDE ELE GEÇEN SİLAHLARLA AYNI SERİDEN


AK Parti Genel Merkezi’ne yapılan saldırıda kullanılan law silahının parçalarında yapılan inceleme sonrası, silahın ’M72- A2 Anti Tank’ law silahı olduğunu, NATO standardında, Atabeyler ve Zir Vadisinde ele geçen law silahları ile aynı seriden olduğunun tespit edildiği kaydedildi.

Son saldırıda, olaydan hemen sonra kamera kayıtlarından eylemcileri tespit eden polisin, diğer illerle koordineli çalışarak, eylemcilerin geliş ve gidiş güzergahlarını belirledikleri, ayrıca kaçış güzergahının tespiti için teröristlerinden kokularından iz sürmek üzere özel harekatın uzman köpeklerinden de yararlanıldığı da alınan bilgiler arasında.

EYLEMCİLERİN 50’DEN FAZLA KAMERADAN GÖRÜNTÜLERİNE ULAŞILDI

Yapılan çalışmalar sonucunda, eylemcini eşgali belirlenerek il merkezi ve şehrin giriş çıkışlarında çalışma başlatıldığı, belli yerlerde uygulama noktaları oluşturulduğu ve İzmir ve İstanbul’da da çalışma başlatıldığı bildirildi. DNA, parmak izi ve kamera kayıtları üzerinden her iki eylemcinin kimliği kesinleştirildiği, Adalet Bakanlığı’na yapılan eylemde bomba imha uzmanlarınca yapılan incelemede, eylemde kullanılan el bombalarının ’F1 Savunma Tipi Parça Etkili Rus Yapımı El Bombası’ olduğunun belirlendiği kaydedildi. Polisin ayrıca eylemcilerin 50’den fazla kameradan görüntülerine ulaştığı da öğrenildi.