Siyaset 'Kılıçdaroğlu 1 haftada 5 kilo verdi'
Paylaş
'Kılıçdaroğlu 1 haftada 5 kilo verdi'

CHP'nin önde gelen isimlerinden Gürsel Tekin, aday belirleme sürecini ve sonrasında yaşananları değerlendirdi. Kılıçdaroğlu'nun üzüntüden bir haftada 5 kilo verdiğini kaydeden Tekin, CHP liderinin Ekmelettin İhsanoğlu'nun MHP'den aday olmasını da mutlulukla karşıladığını ifade etti

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin Al Jazeera'ye yaptığı açıklamada aday belirleme sürecinde CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun da zor günler yaşadığını ve liste dışı kalanlara üzüldüğünü belirtti. Bunun, kısıtlı kontenjandan kaynaklandığını belirten Tekin “Son bir haftada genel başkan 5 kilo verdi. Hayatının zor günlerini geçirdi. Liste dışı kalan hiçbir arkadaşımıza karşı bir güvensizlik sözkonusu değil” dedi.

Haberin Devamı

Bazı isimlerin Cemaat’e yakın durduğu gerekçesiyle liste dışı kaldığı iddiasına ise Tekin karşı çıktı: “Hayır, biz arkadaşlarımızın kim olduğunu, ne olduğunu gayet iyi biliyoruz. Arkadaşlarımızın tamamı pırıl pırıl. CHP milletvekillerini böyle bir şeye oturtmak, böyle yakıştırmalar yapmak çok çirkin, çok ayıp”

KILIÇDAROĞLU'NDAN LİSTE DEĞERLENDİRMESİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Meclis’te gazetecilerin milletvekili aday listelerine ilişkin sorularını yanıtladı. CHP lideri partisinin aday listesiyile ilgili olarak “ Gayet güzel, bütün Türkiye’yi kucaklıyoruz. Herkesi ayrım yapmadan kucaklıyoruz, kadınlar listelerimizde iyi yerlerde ondan da son derece mutluyuz” diye konuştu. CHP lideri kadına şiddet, işsizlik, emeklinin geçim sıkıntısı gibi Türkiye’nin bütün temel sorunlarını çözme sözü verdiklerini belirtti.

Haberin Devamı

LİSTE DIŞI KALANLARA MESAJ!

Kılıçdaroğlu CHP’de liste dışı kalan milletvekillerinin tepkisine ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı: “Adaylık başvurusunda bulunan bütün arkadaşlarım çok değerli, bütün arkadaşlarıma şükran boçluyum. Ama bir gerçek var, 55 yerde ön seçim yaptık, dolayısıyla bizim kullanacağımız kontenjan sayısı son derece sınırlı. Gönül isterdi ki, bütün arkadaşlarıma yer vereyim, ama maalesef böyle bir şansımız yok” Liste dışı kalanların buruk olmasının doğal olduğunu belirten CHP lideri konuya bireysel bakılmaması gerektiğini söyledi: “Olay bireysel bir olay olmayı aşmıştır. Olay CHP’yi iktidara taşıma günüdür. Bütün çabamızı bunun üzerine yoğunlaştırmamız lazım. Elbette ki hepimiz insanız, listelerde yer almayınca burukluk yaşayabiliriz ama bunları geçici bir süre yaşamalıyız”

'EKMEL BEY'İN MHP ADAYLIĞINA MUTLU OLDUM'

‘Cumhurbaşkanlığı seçiminde çatı aday olarak önerdiğiniz Ekmeleddin İhsanoğlu’nun MHP’den milletvekili adayı olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?’ sorusuna ise Kemal Kılıçdaroğlu “ Mutlu oldum, çok değerli, birikimli birisinin parlamentoda olması her zaman iyidir” yanıtını verdi. AK Parti’nin listesini “Saray ağırlıklı” bulup bulmadığının sorulması üzerine ise CHP lideri “ Onu Saray’da oturuna soracaksınız” karşılığını verdi.

Haberin Devamı