Siyaset Kılıçdaroğlu: Bayrağın indirilmesine tahammül edemeyiz
Paylaş
Kılıçdaroğlu: Bayrağın indirilmesine tahammül edemeyiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Türk bayrağını indiren bir hareketi asla ve asla kabul edemeyiz. Bayrak üzerinden siyaset yapılamaz. Kırmızı renginde dedelerimizin kanı var. Asla kabul etmiyoruz. Recep Tayyip Erdoğan'ın bu konuda çıkıp konuşmasını bekliyoruz" dedi

Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin görüş alışverişinde bulunmak için Ankara’da DSP Genel Merkezi’ni ziyaret etti. Ziyaret sonrasında DSP Genel Başkanı Masum Türker’le birlikte gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanı sıradan bir isim olamaz, toplumun her kesimini temsil edecek. 76 milyonun cumhurbaşkanı olması için görüşmelerimiz devam ediyor. En kısa sürede adayımızı açıklayacağız" dedi.

Haberin Devamı

DSP ve CHP’nin farklı düşünen partiler olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Sayın Genel Başkan’ın yanında söyleyeyim; 2 parti ayrı olmaktan ziyade birleşmek zorundadır" diye konuştu.

'BAYRAĞIN İNDİRİLMESİNE TAHAMMÜL EDEMEYİZ'

Kılıçdaroğlu, dün Diyarbakır’da, Lice’deki olayların protesto edilmesi sırasında 2. Hava Kuvveti Komutanlığı’nın içine giren yüzleri maskeli kişilerden birinin direkteki Türk bayrağını indirmesiyle ilgili soruyu da şöyle yanıtladı:

"Türk bayrağını indiren bir hareketi asla ve asla kabul edemeyiz. Bayrak üzerinden siyaset yapılamaz. Kırmızı renginde dedelerimizin kanı var.

Asla kabul etmiyoruz. Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konuda çıkıp konuşmasını bekliyoruz. Bayrak konusunda ne söyleyecek merak ediyorum. Bayrağın indirilmesine tahammül edemeyiz."

Haberin Devamı

DHA