Gündem Kılıçdaroğlu bayram namazını Bolu'da kıldı

Kılıçdaroğlu bayram namazını Bolu'da kıldı

Paylaş
Kılıçdaroğlu bayram namazını Bolu'da kıldı

Bayram namazını Karacaağaç köyünde kılan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, davet üzerine köy sakininin evinde kahvaltı yaptı. Ardından basın açıklaması yapan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a geçmiş olsun dileklerini iletti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bayram namazını Bolu'da kıldı.

Partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki amacıyla Ankara'dan İstanbul'a başlattığı yürüyüş kapsamında kentte bulunan Kılıçdaroğlu, bayram namazını kamp alanı yakınlarındaki Karacaağaç köyündeki camide kıldı.

Namazın ardından partililer ve köy sakinleriyle bayramlaşan Kılıçdaroğlu, imamın okuduğu dua sonrası davet üzerine köy sakinlerinden Ayhan Kara'nın evinde kahvaltı yaptı.

Daha sonra basın mensuplarının karşısına geçen CHP lideri, sabah namazında fenalaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a geçmiş olsun dedi.


"HER SANTİMİNİ YÜRÜYORUM"


"Şu ana kadar yolun yaklaşık 3’te 1’ini bitirdik" diyen Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: "Şöyle bir düşünce var, Kılıçdaroğlu gerçekten yürüyor mu yoksa arada bir yürüyüp sonra otobüse mi biniyor? Ankara- İstanbul yolunun her santimini yürüyorum arkadaşlar. Bunu gösteriş için yapmıyorsunuz, partiniz için de yapmıyorsunuz. Ülkenin buna ihtiyacı var. Gönül isterdi ki farklı partilerden, iktidar partisinden olanlar da bize eşlik etsinler. Belki cesaret edemiyorlar ama ortada bir gerçek var Ankara- İstanbul yolunun her santimini yürüyerek bu yürüyüşü bitireceğim."

"BENİM YAPTIĞIM HER HAREKET SAMİMİDİR"


"Terazi olmadığı için kilo aldım mı verdim mi bilmiyorum. Kilo verdiğimi hissetmiyorum. Yürüyüş güzel bir şey. Zaman zaman kaslarda ağrı oluyor ama sağolsun hocalarımız hemen müdahale ediyorlar."

(Bozkurt işareti ile ilgili soru üzerine) "Benim yaptığım her hareket samimidir emin olun. Hayatım boyunca hep samimi oldum. Bakın bayram sabahı böyle ikircikli bir tavır içine girmek istemem. Eğer bozkurt işareti yapan biri bana destek verirse benim de ona destek vermem gerekir. Siyasette olabilir, insanlar birbirlerini eleştirirler ama eleştirinin de belli bir düzeyde olması lazım. Her söylediğim şeyin, her kurduğum cümlenin samimi olduğuna inanmanızı isterim."


BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?


MHP lideri Devlet Bahçeli, Kılıçdaroğlu’nun dün yürüyüş sırasında yaptığı bozkurt işareti ile ilgili olarak, "Bozkurt işareti samimiyse başımızın başımın üstünde yeri var, yok ülkücü camiayı kandıracağını zannediyorsa kendi kanıyor farkında değil" şeklinde konuşmuştu.


ERDOĞAN'A 'GEÇMİŞ OLSUN' DİLEĞİ


Kılıçdaroğlu ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın rahatsızlık geçirdiğini öğrendiğini belirterek, "Sabah saatlerinde rahatsızlanan Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı’na da geçmiş olsun dileklerimi buradan iletmek istiyorum" dedi.

Kılıçdaroğlu, basın açıklamasının ardından basın mensuplarıyla ve yürüyüşe katılan vatandaşlarla tek tek bayramlaştıktan sonra eşi Sevim Kılıçdaroğlu ile birlikte beyaz güvercin uçurdu.