Siyaset Kılıçdaroğlu: Hangi bakan ne kadar rüşvet aldı?
Paylaş
Kılıçdaroğlu: Hangi bakan ne kadar rüşvet aldı?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu 4 eski bakanla ilgili rüşvet iddialarını parti grubunda tek tek saydı

Konuşmasına Partis'te yaşanan katliamı hatırlatarak başlayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, hükümetin Suriye politikasını sert sözlerle eleştirdi. Ekonomi ile ilgili eleştirilerini de sıralayan CHP lideri, 4 eski bakanla ilgili yolsuzluk iddialarına değindi ve hakkında rüşvet suçlaması olan bakanların ne kadar rüşvet aldıklarına dair iddialarını kürsüden sıraladı.

Haberin Devamı

İŞTE CHP LİDERİNİN AÇIKLAMALARININ SATIR BAŞLARI

Paris'te bir mizah dergisine saldırı yapıldı. Bütün dünya özgür düşünceyi korumak için büyük bir miting yapıldı. Biz herkesin fikirlerini özgürce ifade ettiği bir Türkiye ve dünya istiyoruz. Teröristler saldırıyı İslam için yaptıklarını söyledi. Liderler islamın teröre kaynaklık etmediğini haykırdı. Terör ve İslamın bir araya gelemeyeceğini açıkladıkları için onlara teşekkür ediyoruz. Terörle mücadele konusu artık bir ülkenin iç işi değildir.

LAİKLİK TERÖRÜN PANZEHİRİDİR

Terör bir insanlık suçudur. nereden ve kimden hangi gerekçeyle gelirse gelsin lanetlenmelidir. Biz CHP olarakl terör nereden gelirse gelsin lanetliyoruz ve kınıyoruz. İslam dünyasında laikliğin ne kadar önemli olduğunu terör bize göstermiştir. Bütün islam devletlerine seesleniyoruz, lütfen laikliği benimseyin. İnsanların inançlarına siyasetin müdahale etmemesi demektir. Ederse ne olur işte Paris olur. Laiklik terörün panzehiridir.

Haberin Devamı

KATAR'DAN PARA ALIP GİT KARDEŞİNİ ÖLDÜR DEDİLER

Defalarca söyledik bunu yaparsanız faturayı Türkiye öder dedik. Biz bunu söylediğimiz zaman bize siz baasçısınız dediler. Biz kadın erkek eşitliğinden yanayız. Bir siyasal parti olarak onları uyardık. Bütün dünyada radikal unsurları Türkiye üzerinden Irak ve Suriye'ye getirdiler. Katar'dan para aldılar. ellerine silah verdiler. Git Suriye'de kardeşini öldür dediler. İslam coğrafyası kan akıtan bir coğrafya oldu. Reyhanlı'da 35 vatandaşımnız öldü. Sıkılmadan arlanmadan bizi sorumlu tuttular. Sonunda mahkeme davalar görüşülüyor CHP'nin bir sorumluluğu yok. Adam olsa özür dilerler ama adam değiller.

BÜYÜK BİR ÜLKEYİZ AMA KÜÇÜK ÜLKELERİN OYUNCAĞI OLDUK

Mısır'la ilişkilerimiz bozuldu. El Ezher Şeyhi en ağır dille eleştirildi. En sonunda Katar da baktı vazgeçti Mısır'ı tanıdı. Şimdi Türkiye yanlız kaldı. Orta Doğu'nun kilit noktasında Türkiye temsil edilmiyor. Dış politkanın milli olması iktidar ve muhalefet aynı sesi söylemeli dedik. Biz büyük bir ülkeyiz ama küçüklerin oyuncağı olan bir ülke değiliz.

Haberin Devamı

Libya bizim kadim dostumuzdu. En zor günümüzde Kıbrıs çıkarmamızda bütün kapılarını Türkiye'ye açtı. Uçak benzini mi hemen verdi. Biz ne yaptık Kaddafi'yi arkadan hançerledik. Geçen gün Libya hava kuvvetleri açıklama yapıyor. Sivil askeri uçaklarınızı vururuz diye. Dışişleri oturup düşünmeli. Neden bu hale geldik.

IŞİD'İ TERÖR ÖRGÜTÜ OLARAK GÖRMÜYORLAR

Davutoğlu Fransa'ya gittiği zaman acımasızca eleştiriliyorsa neden eleştiriliyorum diye düşünmeli. Bir iktidar bir parti IŞİD'i terör örgütü olarak kabul etmiyor. Masum insanları kesmek ne zamandan beri terör kapsamından çıktı. Gazetecileri doğramak ne zamandan beri terör örgütü olmaktan çıktı.

Türkiye öyle bir noktaya geldi ki Türkiye uyuyan hücrelerin merkezi haline geldi. Paris saldırısından sonra AKP'nin hemen hemen her kanadından benzer olay Türkiye'de de olabilir denildi. Siz terör örgütleriyle beraber kaldınız. Türkiye'den gidip katılanlar oldu. Rize'den baba arıyor oğlum Suriye'de öldü diyor. Neden devlet sahip çıkmıyor diyor. Suriye sınırları yol geçen hanına döndü.

Haberin Devamı

BAKAN'IN DUBLE YOL İTİRAFI

Emeklilerin çocukları, işçilerin çocukları kurslara girer dünya kadar para öder acaba devlette memur olur muyum der. Peki bunların çocukları ne yapıyor hiç bir sınava girmeden doğrudan doğruya devlet memuru atanıyorlar. Eğer burada bir adalet varsa git adresin belli, Adalet ve Kalkınma Partisi. Eğer yok adalet değilse adresin belli. Bu adres CHP'dir. Bekliyor devlet memuru olacak, eş dost hepsini devlete memur yapıyorlar. Bekliyorum cevap verecekler mi tık yok. Milletin yüzüne nasıl bakacaklar. İçeride de başarısızlar. Biz duble yol yaptık dediler. Ulaştırma bakanı kadar itiraf edeni görmedin. Duble yolların yüzde 80'i 2-3 yıl dayanabilen satıh kaplamadan oluşuyor. Bu yolların tamirine ne kadar para verdiniz dedik onu bile açıklamadılar. Vatandaşın parasını yiyorlar. Asıl sorun budur.

HAVUZ MEDYASI MANŞET YAPSIN

Bir kar yağdı İzmir İstanbul yolu tam 47 saat ulaşıma kapandı. Yav Sibirya mı burası? Ben havuz medyasından sorumlusu CHP'dir diye haber yapmasını bekledim ama akıllarına gelmemiş. Ben şimdiden söyleyeyim ki yarın havuz medyası manşeti atsın. Bunlar birbirlerini yemeye devam edecekler. Önümüzdeki süreçte bunu çok net göreceğiz.

Haberin Devamı

HANGİ BAKAN NE KADAR RÜŞVET ALDI?

Zafer Çağlayan. 19 Mart 2012 . Aldığı rüşvetler: 6 milyon dolar, 3 milyon TL, 300 bin İsviçre Frangı. Bir de piyano. Piyanoyu büyük ihtimalle komisyon başkanına hediye etmiştir. Komisyon başkanına da onu hediye etsin.

Muammer Güler: 15 AYRI TARİHTE 6 MİLYON 185 BİN DOLAR rüşvet almış.

Egemen Bağış: Toplam çikolata kutusunda 1.5 milyon dolar götürmüş. Hafızalardan silinmesin diye bunları söylüyorum.

BÜYÜK İHTİMALLE 3 KİŞİYİ YÜCE DİVAN'A GÖNDERECEKLERDİ AMA...

Adam diyor ben rüşfet aldım diyor. Hakkı Köylü 13-10-2014 tarihinde maliye bakanına bir yazı yazıyor. Diyor ki yolsuzluk dosyası geliyor bu işleri bilen bir bilirkişi gönderin diyor. Maliye Bakanı bir uzmanı görevlendiriyor. Dosyaya bakıyor. Nelere bakacak o da yazıyor. Eski bakanların kendileri, eşleri ve çocuklarının gelirlerinin mal varlığıyla oranlı olup olmadığına bakmasını istiyor. Senin bakanının belirlediği isim bu ayrıntıları yazıyor. Gelirler ve mal varlığı arasında orantı yoktur diyor. Bunun üzerine oturuyorlar önce 22 Aralık'ta 3 kişiyi yüce divana göndereceklerdi. ARaya birileri giriyor sonra toplantı erteleniyor ve burada suç unsuru yok diyorlar. Bu kararı verenlerde ahlak yok, din iman da yok. Vicdan da yok. Allah sevgisi var mı kul sevgisi var mı? Hırsızlık yapılıyor. Bize diyorlar ki biz koruduk siz de ses çıkarmayın. Genel Kurul'a gelecek. Şöyle bir mizansen. Televizyonun yayın yapmadığı bir güne getirecekler.

Genel Kurul'a geldiğiniz zaman bakkalınızla konuşun öyle gelin dedim. Bütün bunlar bir tarafa emeklileirn haline bakıyoruz. Milyonlar dolarlar, apartmanlar katlar hepsi var. Emekli zammı açıklandı. Yetim aylıklarına yapılan zamn 6 lira 99 kuruş. Dul aylıklarına yapılan zam 9 lira 39 kuruş. 800 lira emekli maaşı alana 18 lira zam. 1047 Tl emekli maaşı alana 24 lira. 700 milyar dolarlıkkol saati alıyor onun dosyası kapanıyor emeklinin dosyasını ben açıyorum.

Bütün emekli derneklerini davet ettik bir toplantı yaptık: 12 maddelik bir görüş birliği sağlandı.

1-Bize sağlıklı bir intibak yasası lazım. Aynı süre çalıştık fakat farklı zamanlarda emekli olduk. Para aynı para zaman farklı maaş farklı zam.

2-Sağlıkta katkı payı. Biz 12 ayrı katkı payı ödüyoruz. Hastaneye gidiyoruz para, eczaneye para, emekli aylığında para kesiyorşar.

3-Dini bayramlarda bize birer maaş ikramiye diyorlar.

4-Maaşımıza enflasyon oranında zam yapılıyor. Ama hükümetin enflasyonu farklı. Eğer enflasyonu esas alacaksak yiyecek enflasyonunu esas al.

5-Siz kalkıp meydanlarda bağırıyorsunuz milli gelir arttı diye. Niye bize yansımıyor? Şimdi bize refahtan pay vermiyorsunuz?

6-Sosyal Güvenlik Destek Pirimi. Zaten geçinemiyorum çalışacağım. Çalışıyorum diye benim emekli aylığımdan para kesiyorsun. Bunu kaldırın. O benim hakkım zaten.

7-Kamu görevlisi arkadaşlar diyor ki çalışırken aldığımız aylıkla emekli olurken aldığımız aylık arasında yüzde 50 fark var. Benim yaşam standardımda yüzde yüz düşüş yaşanıyor. Bu fark makul düzeyde olmalı diyorlar.

8-Bize huzur evleri lazım, emekli evleri lazım, kültür merkezleri lazım. Yerel yönetimler huzur evleri yapmalı. Biz toplumun temel taşlarıyız. Bizi dışlamayın diyorlar.

9- TSK yasalarına göre görevine son verilen askerler. Emekililiğimiz dolmadan biz kapının önüne konuyoruz. BAri emekliliğime kadar başka bir kamu kurumunda çalışayım diyorlar.

10- Memurlar bankalardan promosyon hakkı alıyor biz niye alamgıyoruz diyorlar.

11- Örgütlenme hakkı. Biz emekli işçiler olarak diyoruz ki sendika kuracağız olmaz diyorlar.

12- Bir taban aylık sorunu var arkadaşlar. 600 lira aylık verdiğimiz insanlar var. Açlık sınırının altından bir aylık istemiyoruz diyorlar.

Bu 12 madde aynen seçim bildirgesinde yer alacak. Emeklilere sözüm söz. Senin şimdi bir görevin var. Haziran'da seçim var AKP'ye sırtını döneceksin 6 oku göreceksin.