Siyaset Kılıçdaroğlu'nun iddialarına AK Parti'den ilk tepki
Paylaş
Kılıçdaroğlu'nun iddialarına AK Parti'den ilk tepki

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun iddialarını değerlendiren AK Parti Grup Başkanvekili Turan, "Bütün iddiaları yalan. Kılıçdaroğlu istifa etmeli" diye konuştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınları hakkındaki para transferi iddialarının ardından AK Parti'den ilk açıklama geldi.

A Haber'e konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Biz bu iddiayı zaten ciddiye almamıştık. Az önce izledik Kılıçdaroğlu'nu. Bütün iddiaları yalan. Açıkladığı belgeler ticaret kaynaklı. İddialar çöktü, resmi işlemi belge diye sundu. Kılıçdaroğlu, istifa etmeli" dedi.


Sıtkı Ayan kimdir? Kılıçdaroğlu'nun Sıtkı Ayan iddiaları


CHP lideri Kılıçdaroğlu, grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın akrabalarının yurtdışına para gönderdiği iddiasına yönelik konuştu. "Banka dekontları elimizde" diyen Kılıçdaroğlu, bunları kürsüden gösterdi.

İKİNCİ AÇIKLAMA GELDİ


​AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, Sputnik'in sorusu üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik iddialarıyla ilgili CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na açtığı tazminat davasını hatırlattı. Bostancı, bu davanın bir fırsat olacağını ifade ederek, şunları söyledi:


Man Adası nerede? Man Adası (Isle of Man) neden vergi cenneti?


"Ne olduğunu bilmiyoruz, elde bir belge sallanıyor. Yani şu anda yapılacak herhangi bir yorum yok. Ama zaten bir tazminat davası açılmış. Bu fırsattır. Gidip elindeki belgeleri verecekler. Kendi aleyhine acılmış tazminat davası çerçevesinde gerçekliğin ortaya çıkması için elbette çaba göstermekle mükelleftir."


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu belgeleri açıkladı



AK Partili Bostancı, CHP grup salonunda, Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik atılan ‘istifa' sloganlarının sorulması üzerine de, "Bu işlerin ispat edileceği yer CHP grubu değildir" dedi.

Haberin Devamı