Gündem Kılıçdaroğlu'nun İstanbul yürüyüşünde ikinci gün! Bahçeli'ye yanıt geldi

Kılıçdaroğlu'nun İstanbul yürüyüşünde ikinci gün! Bahçeli'ye yanıt geldi

Paylaş
Kılıçdaroğlu'nun İstanbul yürüyüşünde ikinci gün! Bahçeli'ye yanıt geldi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü'nün ikinci gününde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, Devlet Bahçeli'nin eleştirilerine yanıt verdi.

Devlet Bahçeli, CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun 25 yıl hapis cezasına çarptırılması ve tutuklanmasının ardından Ankara Güvenpark'tan İstanbul Maltepe Cezaevi'ne yürüme kararı alan Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Twitter hesabından açıklama yapmış, "Akılsız başın cezasını ayaklar çeker" demişti.

Kemal Kılıçdaroğlu Bahçeli'nin sert eleştirilerine "Sayın Bahçeli hiç meraklanmasın, onun da adalete ihtiyacı olacak. Bu eleştirilere rağmen adalet yürüyüşünü yerine getireceğiz" yanıtını verdi.


"BUGÜN 22 KİLOMETRELİK YÜRÜYÜŞ YAPACAĞIZ"


CHP lideri yoruldunuz mu sorusu üzerine "Gerçekçi olmak lazım. Yorulmadık diyemeyiz. Ama yolumuza devam edeceğiz. Dün biraz uzun bir yürüyüş gerçekleştirdik. Bugün 22 km'lik bir yürüyüş yapacağız. Bu yürüyüşe güzergah üzerinden de katılımlar olacak" dedi.


25 GÜNDE, 428 KİLOMETRELİK YÜRÜYÜŞ


CHP'nin 'Adalet Yürüyüşü' dün saat 11.00’de Ankara Güvenpark’ta başladı. Dünkü yürüyüşe Yürüyüşe Haziran Hareketi, ÖDP, Halkevleri destek verdi. AK Parti kurucularından Fatma Bostan Ünsal ve eşi eski AK Parti Milletvekili Faruk Ünsal da yürüyüşe katıldı. Ünsal bir süre Kılıçdaroğlu ile birlikte yürüyerek sohbet etti.


GÜNDE 18-20 KİLOMETRE


Kılıçdaroğlu, Hürriyet’e “Ortalama günde 18 - 20 km. yürüyeceğiz. Bayramda yollarda olacağız” dedi. CHP’liler İstanbul’a kadar 23 nokta belirledi. E-5 Karayolu güzergâhı takip edilecek. Yürüyüşün 25 günde tamamlanması bekleniyor.

Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler geceyi hipodrom mevkiinde kurulan kampta geçirdi. Kılıçdaroğlu için özel bir karavan getirildi ve parti otobüsüne adalet yazısı giydirildi. Yürüyüşe destek verenler için Ankara Hipodrom alanında kamp kuruldu. Alana çadır kuran Yenimahalle Belediyesi ve Çankaya Belediyesi mensupları çay ikramında bulundu.


DÜN OĞLU VE NİŞANLISI DA KATILDI


Yürüyüşün ilk gününe Kılıçdaroğlu’nu eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile oğlu Kerem Kılıçdaroğlu ve nişanlısı Mine Alşan da katıldı. Selvi Kılıçdaroğlu bir süre sonra yürüyüşü bırakırken, oğlu ve gelini yürüyüşe gün boyunca devam etti.


CHP İZMİR DE YÜRÜYÜŞE KATILIYOR


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı yürüyüşe CHP İzmir örgütü de 17 Haziran Cumartesi günü saat 10.00’da İzmir Cumhuriyet Meydanı’ndan çıkacağı yürüyüşle destek verecek. Yürüyüş güzergahı ve zamanlaması, Kılıçdaroğlu ile Gebze’de buluşacak şekilde hazırlandı.

CHP İzmir İl Başkanlığı’nda yapılan ilçe başkanları toplantısından yürüyüş kararı çıktı. CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları üyeleri, partililer, 17 Haziran Cumartesi günü saat 10.00’da Cumhuriyet Meydanı’ndan yürüyüşe başlayacak. Yürüyüşün güzergahı ve zamanlaması, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Gebze’de buluşulacak şekilde ayarlandı. İzmir Alsancak’tan başlayacak yürüyüş; Manisa, Akhisar, Balıkesir, Bursa, Yalova ve Gebze ile sürecek. Günde 20 kilometre yürüyecek CHP heyeti, yol üzerindeki otel ve pansiyonlarda konaklayacak. Yürüyüş, Gebze’ye kadar 433 kilometre olacak, Gebze’den İstanbul Maltepe’ye kadar da 27 kilometre sürecek, toplam 460 kilometre ile tamamlanmış olacak.


"FAŞİZMİN TÜM BASKILARINI YAŞADIĞIMIZ BİR NOKTADAYIZ"


CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, yürüyüşün il yönetimi ve ilçe başkanları olarak planlandığını ancak isteyen her partilinin yürüyüşe katılabileceğini söyledi. Güven, şöyle konuştu:

"Adalet için Genel Başkanımızın başlattığı yürüyüş’e İzmir’den tam destek vereceğiz. Türkiye adalet yoksunu bir ülke haline getirilmiştir. Bıçak kemiğe dayanmıştır. Genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’ nun adalet için başlattığı bu tarihi yürüyüş, siyasi tarihimizde altın harflerle yazılacaktır. Türkiye’nin yeniden cumhuriyet ayarlarına dönmesi, adaletin yeniden tesis edilmesi, hukuksuzluğun sona erdirilmesi için, bizler de İzmir’den İstanbul’a adalet yürüyüşümüzü gerçekleştireceğiz. İzmir gibi demokrasinin, özgürlüğün ve cumhuriyetin kalesi olan bir kentten bizlerde adalet ve demokrasi için yola çıkıyoruz. Artık yeter dediğimiz, dayanacak sabrımızın kalmadığı, faşizmin tüm baskılarını yaşadığımız bir noktadayız. Her dönemde olduğu gibi CHP yine yollara düşmekten, sokağa çıkmaktan, elini taşın altına koymaktan çekinmemiştir. Bu yürüyüş bir kurtuluş, yeniden adaletin inşasını sağlayacak bir yürüyüştür. İlçe başkanlarımız ve İl Yönetim Kurulumuzla gerçekleştireceğimiz yürüyüşümüze, Ata’mızın huzurundan, cumhuriyet meydanından başlamayı uygun gördük. Adalet sağlanıncaya kadar bu yürüyüşümüzden ve mücadelemizden geri adım atmayacağız."