Siyaset Kılıçdaroğlu tepki çeken sözleri için konuştu
Paylaş
Kılıçdaroğlu tepki çeken sözleri için konuştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın "siyasi sapık" sözlerine yanıt verdi: "O zata soruyorum, Dolmabahçe'de oturup Kadıköy'den gelen kadınlara, kızlara bakıyorum demek nedir? Onlar dikizliyorum demek sapıklık değil midir? Bunun adı cinsel sapıklıktır. Söyleyen bizzat Erdoğan"

POSTA.COM.TR

Haberin Devamı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu hakkında 'Ensar'ın önüne yatıyorsun' demiş ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ve AK Partili vekillerin büyük tepkisini çekmişti. Bugün sözlerinin arkasında olduğunu kaydeden CHP lideri şunları söyledi:

"BUNUN ADI CİNSEL SAPIKLIK"

"Siyasetin doğasında eleştiri vardır. Biz bir şeyi konuşuruz. Bizi eleştirirler. Biz de cevabını veririz. Bizim anlamakta zorlandığımız konu şu, neden cumhurbaşkanı bu tartışmaların odağı haline geliyor? Her şeye maydonoz oluyor. Kardeşim iki dakika sus. Senin görevin toplumda huzuru sağlamak, sağduyulu mesajlar vermek.

Haberin Devamı

Ben Davutoğlu’na cevap veririm ama o diyor ki boşverin bana cevap verin. Sen kimsin ki sana cevap vereceğim. Bizim muhatabımız değil o. Dün kullandığı ifadelere bakın. Onun kullandığı ifadaleri kullanacağım için özür diliyorum. 'Sapık' dedi… 'Dolmabahçe'de oturup Kadıköy'den gelen vapurlardaki kadınlara kızlara bakıyorum' demek, sapıklık demek değil midir bu? Bunun adı cinsel sapıklıktır. Söyleyen bizzat itirafı yapan sayın Erdoğan.

"BİR KEZ DAHA SÖYLÜYORUM; ENSAR'IN ÖNÜNE YATIYORSUN"

Benim sözleirmi alıp cinsel anlama çekmek onların kafalarındaki ifadeyi gösteriyor. Bir kez daha söylüyorum; Ensar Vakfı'nın önüne yatıyorsun. O tabloyu hazırlayan kim? Ensar VAkfı'na o yurtları kim açtırdı? Kim görmezden geldi? İmam Hatip Okulu Müdür Yardımcısı şunu söylüyor: Bizim öğrencilerimiz Ensar'ın ve KAYİMDER'in yurtlarında kalıyor.

Vali nerede, kaymakam nerede, başbakan nerede? Biz bunları dillendiriyoruz onlar başka şey söylüyor.

VATANDAŞ İÇİN KULLANILINCA SORUN DEĞİL

Vatandaş için kullanınca bir şey değil biz onlar için kullanınca konuşuyorlar. Aile Bakanı değil Milli Eğitim Bakanı da Ensar'ın önüne yatmış.

Diktatör bozuntusuna sesleniyorum bir kez Karaman'la ilgili konuştun mu? Sen hiç bir şey yapamazsın. Cürmün oturduğun yer kadar. Biz haklıyız. Biz namusluyuz altını çiziyorum.

İlk öğretimde orta öğretimde yurt açma yetkisi Milli Eğitim Bakanlığı'na aittir. Soru 2: Milli Eğitim Bakanlığı bir tane yurt açtı mı?

Haberin Devamı

AK PARTİLİ KADINLARA SESLENİYORUM

Onların kadınlarına da sesleniyorum. Sizin bakanlarınız Ensar'ın önünde yatarken siz hiç o çocukları düşündünüz mü? O çocukların acısını düşündünüz mü?

Beni protesto ediyorlar. Başımın üstüne. Ama o çocuklarımıza niye sahip çıkmıyorsunuz? O aileler o çocukları niçin o yurtlara gönderiyor? Fakir olduğu için. Siz alıyorsunuz, bakanların desteğiyle karanlık ellere teslim ediyorsunuz.