Gündem Kılıçdaroğlu: Yeni bir geleneği başlatıyoruz

Kılıçdaroğlu: Yeni bir geleneği başlatıyoruz

Paylaş
Kılıçdaroğlu: Yeni bir geleneği başlatıyoruz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu

İşte Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

Haberin Devamı

Deprem olsa kim bilir kaç bina daha yıkılır. 21 yıl geçti 17 Ağustos 1999 depreminin üzerinden. 21 yılda İstanbul'da depreme karşı neler yapıldı? Hangi çalışmalar yapıldı?

İMAR AFFI

İmar affı çıkarıyorlar. İmar affı çıkaracaksan sağlam binaya çıkar. Siz İstanbul'u 21 yıldır yöneteceksiniz ve binalar deprem olmadan yıkılacak. Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz bütün gün oradaydı.

"21 YILDA BİR ÜLKE BAŞTAN İNŞA EDİLİR"

21 yılda bir ülke baştan inşa edilir. Bunun vebali de günahı da bu yönetimin boynundadır. Bunu hiç kimse unutmasın.

HELİKOPTERLER YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMELİ

Dün 4 askerimiz şehit oldu dünkü helikopter kazasında. Allah'tan rahmet diliyoruz, ailelerine başsağlığı diliyoruz. Bu marka helikopterle ilgili, bu üretim helikopterle ilgili şunu söylememiz lazım: Bunların yeniden gözden geçirilmesi lazım.

Haberin Devamı

"SİZ NASIL BİR İNSANI İDAMA GÖNDERİYORSUNUZ?"

İdamla yargılanan İhvan üyesi bir kişiyi nasıl Mısır'a gönderirsiniz? Siz bir insanı idama gönderiyorsunuz ve iktidar kanadından bir ses yok. Gazetelerde çıkınca çıkıp "Biz bunu sehven gönderdik" dediler.

"YENİ BİR GELENEĞİ BAŞLATIYORUZ"

Yeni bir geleneği başlatıyoruz. İlçe belediye başkan adaylarımız önemli bir gelişmeye imza attılar. Başarılarını bütün büyükşehre yazmak istiyorlar. Biz ilçede kazandığımız başarıyı büyükşehirde de kazanacağız diye yola çıkıyorlar. Aziz Kocaoğlu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı onuruyla güzel bir şekilde yönetmiştir. Aziz Kocaoğlu İzmir'i dünya markası haline getirdi. Tunç Soyer de Aziz Bey'in bıraktığı başarıları kararlılıkla devam ettirecektir.

MANSUR YAVAŞ...

Mansur Yavaş Ankara Büyükşehir adayımız. Ankara’nın Beypazarı ilçesinde belediye başkanıydı. Ankara’nın en önemli kentlerinden birisi haline getirdi. Şimdi Ankara’yı yeniden bölgenin en önemli kentlerinden birisi haline getirecektir. Orayı bir kültür, sanat, eğitim ve tarım kenti haline getirecektir. Ve Mansur Yavaş Mustafa Kemal’in izinden yürüyerek Ankara’yı gerçekten de kurtuluşun başkenti haline getirecektir. Yerel yönetimlerde ne yapacağız açıkladım Bütün temsilcilerimiz 12 maddeyi ezberleyecek. Biz ne yapacağız, biz kazandığımız her yerde her belde de hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz.

Haberin Devamı

"TAŞERON İŞÇİLER..."

Erdoğan gitti Sivas’ta konuşma yaptı, oradaki taşeron işçileri bize kadro ver diye bağırıyor. Her şeyi verdik diyorlar ama vermediler hala 10 binlerce taşeron işçisi kamuda çalışıyor. Sonuna kadar kadronuzu alana kadar taşeron işçilerin de yanında olacağız. Kadro verdiler ama yüzde 4 zam verdiler enflasyonun hali ortada taşeronlara yüzde 4 veriyorlar. Bu kölelik düzenine son vereceğiz. Bunlarda vicdan yok bunların yatacak yeri yok. Sandığa gidin bir ders verin kardeşim ya…