Siyaset Kılıçdaroğlu'dan bakan vaadi
Paylaş
Kılıçdaroğlu'dan bakan vaadi

CHP lideri, Bilecik'ten 2 vekil istedi, bir bakan sözü verdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bilecik Cumhuriyet Meydanı'nda halka hitap etti.

Haberin Devamı

CHP'nin 1. ve 2. sıra adaylarını yanına alan Kılıçdaroğlu, "Sizden iki vekil istiyorum, birisi bakan olacak" dedi.

CHP'nin Bilecik'te ilk sıradan aday gösterdiği isim Yaşar Tüzün. Partinin ikinci sıra adayı ise Ali Olcay.

CHP Bilecik Milletvekili ve CHP Bilecik 1. sıra milletvekili adayı Yaşar Tüzün'ü ve CHP Bilecik 2. sıra milletvekili adayı Ali Olcay'ı yanına alan Kılıçdaroğlu, ''Bir arkadaşınız Yaşar Tüzün, parlamentoda sizin için çabaladı. Şimdi bir tane yetmez, kusura bakmayın iki tane istiyorum. Buraya yalnız ben geldim, iki vekil istiyorum, birisi bakan olacak. Söz mü? Benim de sözüm söz'' dedi.

"SİZDEN OY İSTEME HAKKIM VAR"

CHP Genel Başkanı, meydandakilere ''Buraya başka lider geldi mi?'' diye sordu, 'hayır' cevabını alınca, "13 Haziran'da bütün Türkiye, Bilecik ile gurur duyacak. Çünkü, burası tarih yazacak. 12 Haziran'da sandığa gidip yeni bir demokrasinin tarihini yazacağız. Madem liderler buraya gelmedi. Biz de o liderlere oy vermeyeceğiz. Madem, ben geliyorum, sizden oy isteme hakkım var'' dedi.

Haberin Devamı

"ONLAR MI AĞLAR ARINÇ MI?"

Kılıçdaroğlu, bir vatandaşın elindeki ''Tayyip'i alana Arınç bedava'' pankartını görünce, ''Güzel bir pankart var; (Tayyip'i alana Arınç bedava.) Onu Bursalı kardeşlerimiz düşünsün. Manisalılar kurtuldu. Ama Bursalılar ne yapar bilemiyorum? Onlar mı ağlar, Arınç mı ağlar bilemiyoruz?'' dedi.