Siyaset Kılıçdaroğlu'na 'Bayraklı modeli'ni anlatacak
Paylaş
Kılıçdaroğlu'na 'Bayraklı modeli'ni anlatacak

Son iki yerel seçimde AK Parti'nin kesin kazanacağı gözüyle baktığı Bayraklı'da oylarını artıran Belediye Başkanı Hasan Karabağ, uyguladığı belediyecilik modelinin parti politikası haline gelmesi için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmeye hazırlanıyor

Türkiye genelinde AK Parti’ye oy veren seçmen profilinin CHP’ye oy verdiği Bayraklı’da belediye kara çarşaflı kadınlara aerobik kursu veriyor, muhafazar ailelerin kızlarına bale öğretiyor, camileri sürekli temizliyor, yoksul öğrencileri dersaneye gönderiyor.

AK Parti’nin "Tuzu kuruların partisi" olmakla eleştirdiği CHP, seçmeninin çoğunluğu gecekonduda yaşayan Bayraklı’da son iki yerel seçimde oylarını artırdı. Son seçimde AK Parti’den 6 bin oy CHP’ye kaydı. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Türkiye genelinde AK Parti’ye oy veren seçmen profilinin Bayraklı’da neden CHP’yi tercih ettiğini rapor haline getirerek, bayramdan sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sunacak. Karabağ’a göre başarının sırrı samimiyet ve insanların hayatlarına dokunmak. Kaymakamlığın 18 bin 900 aileye yardım yaptığı ilçede 700 öğrenciye kurs, bin 400 öğrenciye burs veren, gıda yardımı yapan, gecekonduda yaşayan kadına dikiş kursunda diktiği kıyafeti pazarda satma imkanı sunan, İşkur ile işbirliği yaparak 11 bin kişiye istihdam sağlayan belediye, kara çarşaf giyen kadına aerobik kursu da veriyor, muhafazakar ailelerin kız çocuklarına bale de öğretiyor. Camileri sürekli temizleyen belediye 6 bin kişiyi de sağlık taramasından geçirdi.

"AKP’NİN ÖRGÜTLÜ TABANINI ÇÖKERTTİK"


Bayraklı Belediye Başkanı Karabağ, "Benim ilçemin bir tarafında gökdelenler yükseliyor diğer tarafından gecekondular kentsel dönüşüm bekliyor. Burası küçük Türkiye, tam bir mozaik. Arap kökenli Mardinliler, AKP’ye oy verir ama burada ’CHP’ diyorlar. Bizim partimizin özünde sol söylemin temelinde mağdurun ezilenin yanında olmak var. Sosyal politikalar sağcıların değil solcularındır. Bayraklı’da iki kez üst üste seçim kaybeden AKP’nin örgütlü tabanını çökerttik. CHP’ye kaymalar oldu. AKP seçmeni burada, Hükümet benim için 12 yılda ne yaptı’ diyerek, sorgulamaya başladı. Ben bunları yaparken solculuğumdan, Atatürkçülüğümden santim taviz vermedim. Bu belediyeciliğin parti politikası olması için Kılıçdaroğlu ile görüşeceğim. Bayraklı’da oluyorsa Türkiye’de olur" dedi.

"BAYRAKLI’YI ATATÜRK’ÜN KALESİ YAPACAĞIM"

Karabağ, Bayraklı’yı Atatürk’ün kalesi yapacağını belirterek, belediyenin yeni hizmet binasının yanında bulunan 40 konutluk rantı yüksek alanı 8 milyon liraya satın aldığını burada yapacağı tören alanına ’Atatürk’ adını vereceğini, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda 1923 kişiyle birlikte saat tam 19.23’ta Smryna Meydanı’nda zeybek oynayacağını söyledi. Karabağ, "Atatürk’e, cumhuriyete saldırıldığı bir dönemde Atatürk’e daha çok sahip çıkacağız. Her tesise Atatürk adını vereceğiz, burayı Atatürk’ün kalesi yapacağız" dedi.

Elif DEMİRCİ / DHA

Haberin Devamı