Siyaset Kılıçdaroğlu'na bir rakip daha
Paylaş
Kılıçdaroğlu'na bir rakip daha

CHP kurultayında ikinci genel başkan adayı Kars'tan çıktı. Kars'ın Susuz ilçesi İncesi köyü nüfusuna kayıtlı harita mühendisi ve CHP eğitmeni Şahmar Dalmış, CHP Genel Başkanlığı'na adaylığını açıkladı

CHP kurultayında ikinci genel başkan adayı Kars'tan çıktı. Kars'ın Susuz ilçesi İncesi köyü nüfusuna kayıtlı harita mühendisi ve CHP eğitmeni Şahmar Dalmış, CHP Genel Başkanlığı'na adaylığını açıkladı.

Haberin Devamı

BEN TABANIN ADAYI OLARAK TÜRKİYE YÖNETİMİNE TALİBİM

Köylü çocuğu olduğunu ifade eden Şahmar Dalmış basın mensuplarına yaptığı açıklamada, tabanın adayı olarak Türkiye'yi yönetmeye talip olduğunu belirterek, "Üç tane üniversite okumuşum. Kendim öğretim görevlisiyim. Osman Gazi Üniversitesinde öğretim görevliliği yapmışım. CHP'nin eğitici eğitmeniyim. Parti okulunda görevliyim. Ben 22 senedir sosyal demokrat çizgi de politika yapıyorum. 18 yıldır CHP'nin kayıtlı üyesiyim. Beni CHP'de bir yere getirmek istemeyenlerin tamamı beni kıskandılar. Ama getirdiği insanlarla hiçbir şey yapamadılar. Bir arpa boyu yol gidemediler. Ben iki defa parti meclis üyesi adayı oldum. Ancak parti meclisinde hiç alakası olmayan kardeşlerimizi getirdiler. Ben doğruları söylediğim için kimseye sırtımı dayamamışım. Kimseden çıkar beklemiyorum. Bağımsız bağlantısı Fidel Castro gibi, Uğur Mumcu gibi, Deniz gezmiş gibi kimsenin hegemonyasına girmemiş bir şahısım. Ben halkımı, partimi ve ülkemi tanırım. Başka hiçbir güç tanımam. Dünyada ve orta doğuda şuanda meydana gelen karışıklıkların sebebi kendi sırtlarını müteahhitlere dayayanlar, bir takım karanlık işlerle uğraşanlar, lüks otel lobilerinde gizli pazarlık yapanlar ülkeyi bu hale getirdi. Ben açık sözlüyüm. Benim babam 85 yaşında öldü. İstiklal savaşı gazisidir. Susuz ilçesi İncesu köyündenim ben. Cumhuriyet Halk partisinin genel başkan adayıyım." Dalmış, 32 yıllık tapu ve kadastro mühendisi olduğunu, daha önce Kars'tan milletvekili adayı olduğunu söyledi. 1987'de bağımsız aday 1991'de DSP'den aday olduğunu aktaran Dalmış, 2011'de CHP'den Kars Milletvekili aday adayı olduğunu ve son 5 yıldır İzmir'de ikamet ettiğini belirtti.

Haberin Devamı

CİHAN