Siyaset Kılıçdaroğlu'ndan Arınç ve Davutoğlu'na sert sözler
Paylaş
Kılıçdaroğlu'ndan Arınç ve Davutoğlu'na sert sözler

Arınç-Erdoğan krizi sonrası patlak veren Arınç-Gökçek atışması siyaset gündeminin bir numaralı gündem maddesi. Ana muhalefet lideri Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaşananları yorumladı. Yaşananları akıl tutulması olarak değerlendiren CHP lideri Arınç'a 'madem bunca zamandır bunları biliyorsun, niye konuşmadın?' diye sordu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu parti grubu toplantısına ekonomik gelişmeleri değerlendirerek başladı. Kayıp kaçak elektriğin tüm abonelerden tahsil edilmesine tepki gösterdi. Emeklilere yapılan yüzde 7'lik zamma karşın tüketim mallarındaki artışa dikkat çekti. Ardından sözü Hükümet ve Arınç arasında yaşanan gerilime değindi. Hükümet sözcüsü Bülent Arınç'a 'madem bunca zamandır bunları biliyorsun, niye konuşmadın?' diye sordu.

Haberin Devamı

CHP liderinin hedefinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu da vardı. Erdoğan'a 'Aldatıldık' sözleri yüzünden tepki gösteren Kılıçdaroğlu, Davutoğlu'na ise son yaşanan gelişmeler karşısında sessiz kalmasından ötürü 'Ahmet Davutoğlu değil Ahmet Kayıpoğlu' sözleriyle tepki gösterdi.

İŞTE CHP LİDERİNİN KONUŞMALARININ SATIR BAŞLARI

CHP'de değişim devam edecek. CHP gerçek anlamda demokrasinin önünü açacaktır. Türkiye'nin sorunlarını çözen tek parti vardır onun adı da CHP'dir. 12 yıldır iktidardalar. Koalisyon olsa birbirleirni suçlayacaklar. 12 yılda Türkiye'nin geldiği nokta, kendi aralarında kavgadır.

Bakın en son Merkez Bankası ile kavga ettiler. Maliyeti 90 katrilyon. bunun faturasını herkes ödeyecek ama iktidardakiler ödemeyecek. Ayakkabı kutularında dolarları olanlar ödemeyecek.

Haberin Devamı

FATURAYI KAÇAK KULLANMAYAN VATANDAŞA ÖDETİYORLAR

İktidarda akıl tutulması var. O kadar ciddi akıl tutulması var ki, düşünün elektrikte kayıp ve kaçak var. Bir devlet ne yapar kayıpları önler, kaçakları da kim yapıyorsa gider yakasına yapışır. Bunlar kayıp ve kaçağı ödeyemiyrlar faturayı kaçak kullanmayan vatandaşa ödetiyorlar.

Vatandaş mahkemeye gidiyor yargı da diyor sen haklısın. AKP de şunu yapıyor, madem davayı sen kazandın, ben de Meclis'e kanunu getirdim o parayı senden alacağım. Biz de söke söke Anayasa Mahkemesi'ne gideceğiz diyoruz.

OTURUP DÜŞÜNECEKSİN

Senin elektrik faturana neden başkasının kaçırdığı bedel yansıtılır. Oturacak ve düşüneceksin. Önünde ve hafızanda sadece altı ok olmalı.

Artık AKP sorun çözen değil soru üreten bir parti oldu. 6 milyon 200 bin işsizimiz var. Şubat ve Mart'ta işsiz kalan kişi sayısı 1 milyon 300 bin kişi. 400 bin kişi 1 yıldır iş arıyor. Bu ağaların çocukları işsiz mi? O ağaların çocukları KPSS sınavına girebiliyor mu?

AKP işsizliği çözmek için bir şey yapıyor mu? Bir kanun teklifi getiriyorsun yabancılara iş vereceğiz diyorsunuz. Akıl yok bu iktidarda.

MUSTAFA KEMAL'İN ÜLKESİ KİMSENİN ÇİFTLİĞİ OLAMAZ

Babalarının çiftliği zannediyorlar. Mustafa Kemal'in ülkesi kimsenin çiftliği olamaz.

Haberin Devamı

Ne diyordu Merkez Bankası'na neden faizleri indirmiyorsun? Yüzde 7. Bankaların borç faizi yüzde 23. Borçlu kardeşlerime sesleniyorum. Seni borç batağından çıkartmak Kılıçdaroğlu'nun namus borcudur.

8 Haziran'da bir ülke nasıl yönetilir kararlıyız, dürüstlikle nasıl yönetilir, yandaş oluşturmadan nasıl yönetilir bunu göstereceğiz. Ben seni borç batağından kurtaracağım.

FAİZ LOBİSİ ÇUKURAMBAR'DA

Faiz lobisinin merkezi Çukurambar ve AKP Genel Merkezi. Sahibi ise Kaçaksaray'da oturan adamdır.

Nüfusun yüzde 1'i Türkiye'deki servetin yüzde 54'üne sahip. Burada bir akıl tutulması var, burada din yok iman yok kitap yok, akıl tutulması var. Huzur mu arıyorsun, geleceksin CHP'ye. Hayatımın 27.5 yılını devlette geçirdim. Bütün malvarlığımı paylaştım. Devleti de böyle yöneteceğiz.

Abartmadan, tane tane anlatacağız. Biraz sonra hükümete Bilal'e anlatır gibi anlatacağız.

23 NİSAN'DA MISIR RO RO SEFERLERİNİ İPTAL EDERSE...

İhracatımız. Türkiye tecrit edilirse ihracatımız düşer. Afrika'ya yaptığımız ihracat yüzde 23 düştü. Ortadoğu'ya yaptığımız ihracat da azalıyor. İktidar dünyaya ve Orta Doğu'ya Abrupa Birliği'ne güven vermiyor. Bu kürsüden uyarmıştım yine uyarıyorum. Mısır Ro Ro seferlerini ital edeceğini söyledi. Olursa Türkiye daha büyük bir felaketle karşılaşacğaız. Kimin yüzünden ? Oturun düşünün kimin yüzünden Türkiye bu hale geldi. Geleceğinizi, umudunuzu düşünün. Hep düşünün ama doğru bir karar verin. Yani CHP'yi iktidara getirmek sizin göreviniz.

Haberin Devamı

Libya karar aldı Türkler'i tamamen dışarı çıkaracağız dedi. 4 milyar dolar alacağımız var. 7.5 milyar dolar iş makinemiz var o ülkede. Ülkeyi siz kinle nefretle asla yönetemezsiniz.

10 MİLYON EMEKLİYE SESLENİYORUM

10 milyon emekli. Hükümet emekliye kazık attı. Emekliye yüzde 7 civarında bir zam yapıldı. Çünkü demişlerdi enflasyon yüzde 7 civarında olacak dediler. Size yüzde 7 zam yaptılar. Ekmek ne kadar arttı, yüzde 12 arttı. Makarna yüzde 15.4 arttı. Çay yüzde 22.7 arttı. Prasa 22.7, Dana eti yüzde 24 arttı. Maydanoz yüze 24. SAlça yüzde 26. Salatalık yüzde 28. Mercimek yüzde 32. Domates yüzde 42 arttı. Ispanak yüzde 63. Kuru soğan yüzde 77 arttı. Kabak yüzde 92.5 arttı. Size ne verdiler yüzde 7.

Haberin Devamı

Bakkal mehmet efendi dükkanını açtı, zamanı geldi emekli oldu. Baktı bu parayla geçinemiyor, çalışmaya devam edeyim diyor ama çalışanın cezalandırıldığı tek örnek Türkiye'de var.

PRİM BORCUN VARSA SAĞLIK HİZMETİ ALAMAZSIN DEDİLER

2 ay prim borcunu ödeyemezse sana sağlık hizmeti vermem diyor. Eşine de annene ve de babana da sağlık hizmeti vermem diyor. Noterden bir tahahhütname hazırlattım. Tüm emeklilere bayramlarda 1'er maaş ikram verilmesi için gerekenleri sağlayacağıma, birer maaşların emeklilerin hesaplarına yatırılmasını temin edeceğime, Başbakanlık görevinde bulunduğum her yıl bu ödemeyi yapacağıma, şimdiden söz veriyorum ki Başbakanlıktan ve Genel Başkanlık'tan istifa ederek bu işi bırakacağım.

İTİRAF DÖNEMİ BAŞLADI

İtiraflar dönemi başladı. Erdoğan Bayraktar ne demişti? Ben Erdoğan ne dediyse onu yaptım. Sonra çark etti. Sonra Erdoğan kalktı diyor ki bizi kandırdılar, askerlerin çoğunun hapiste olmaması lazımdı. Biz o davaların doğru olmadığını söyledim. Biz oraya gittik diye Ey CHP pardon ey CEHAPE sen darbecisin diyordun. Aklın başına geldi mi? Bir darbeci arıyorsan o da AKP'dir. Beni kandırdılar dedi, senin aklın yok mu? Çocuk musun sen? Polisin MİT'in yok mu? Çünkü sende akıl yok, aklını kullanamıyorsun. İşin Türkçesi bu.

ARINÇ'A ÇAĞRI

Arınç dün neler söyledi dinlediniz. Terbiyesiz dedi. Ankara'yı parselleyip satmıştır dedi. Gökçek'le ilgili 100 konuyu 8 Haziran'dan itibaren ömrüm vefa ederse konuşmak isterim. Ahlaklıysan kul hakkı yemektyen korkuyorsan neden 8 Haziran'ı bekliyorsun? Madem sen bunları biliyordun niye konuşmadın? Sana istifa et dedi diye mi?

"AHMET KAYIPOĞLU "

Biribirlerini suçlamaya başladılar. Tüm bunlar olurken Davutoğlu ortada yok. Yani Ahmet Kayıpoğlu! Ağızdan bir söz çıktıktan sonra siz artık o sözün esirisiniz.

Bir hükümet sözcüsü medyanın önüne çıkıp açıkça suçlamalarda bulunuyor. Bugün grubu vardı oradan da arazi olmuş. 4 bakanla ilgili oylama vardı oradan da arazi olmuştu. Sen ülkeyi yönetemiyorsun. Vesayet altındaki biri Türkiye Cumhuriyeti'ni yönetemez. Benim hesap vereceğim tek millet var o da Türk milletidir.