Siyaset Kılıçdaroğlu'ndan Feyzioğlu'na destek
Paylaş
Kılıçdaroğlu'ndan Feyzioğlu'na destek

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında TBB Başkanı Metin Feyzioğlu'na destek verdi

Devlet adamının nitelikleri olmalı. Saygın olmalı, herkesi kucaklamalı, paraları sıfırlayın dememeli, hırsına teslim olmamalıdır.
Demokrasi için ağır bedeller ödendi. Türkiye de bedel ededi. Daha ağırını ödeyenler var.

Haberin Devamı
startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer17553","17553","201405","17553-137794.jpg","1", "0","'Diktatör değil diktatör bozuntususun'");


21. Yüzyılda mutlak hakimiyet diye bir kavram yoktur. Güçler ayrılığı vardır. Yasama, yürütme, yargı.
Milletvekilliği dokunulmazlığının kaldırılmasını hep konuştuk. Ama bir olmazsa olmaz dokunulmazlığım var. Kürsü dokunulmazlığı.

Bir arkadaşımız, Kamer Genç, Meclis kürsüsüne gelirken, onlardan biri gelip kaba güçle, omuz darbesiyle engellemeye çalıştı. Düşünceden korkuyorlar.

Ne diyor Voltaire: Söylediklerinizin hiç birine katılmıyorum. Ama düşüncenizi özgürce söyleyinceye kadar hep yanınızdayım.
Ama düşüncesini açıklayana tahammül edemiyor. Kim söylüyor bunu, diktatör bozuntusu. Bunu asla kabul edemem.


FEYZİOĞLU'NUN KONUŞMASI

Danıştay kuruluş yıldönümü. Bana hafifçe eğilip selam verdi. Genelkurmay başkanı geldi, ayağa kalktı. esas duruşa geçti. Egosu bu kadar şişkin birisi.
Sonra kürsüye danıştay başkanı çıktı. Arkasından Feyzioğlu çıktı. Konuşmanın sonuna doğru baktım birki oynuyor. Baktım yanındakilerle konuşuyor. Sonra ayağa kalktı. Kürsüde oturan hatibe "Edepsizlik yapma" dedi.
Devlet adamı demiştik di mi? Bir de bu arada bir tarihten bahseder. Tarkihi de bilmiyor. Hayatımda gördüğüm en cahil adam.
Feyzioğlu'nun barolar birliği başkanlığına seçilmesi, milletvekilli seçimlerinden daha demokratik. Oturuyor bu adam, liste yapıyor. Kim seçiyor bunları, diktatör. Gel yasayı değiştirelim diyor.
Kenan Evren'in arkadaşı da ondan. Darbe hukukukun arkasına sığınıyor. O da darbeci.
Seçip getirdiği milletvekillerine "tuzluk" diyor.
(Not: Kılıçdaroğlu yok diyor ancak "Tuzluk" dendiği için istifa eden AK Partili vekil var)

Ne söylüyor. Al ananı da git diyor. Diktatöre cevap vermelisiniz.

ROBOSKİ OLAYI

Yine bu diktatör talimat verdi 34 yurttaşımız öldü. Ortaya çıkaracağız dedi. Çıktı mı hayır.
Bir baro düşünün. İstanbul barosu. Avrupa'nın en büyük barosu. Yöneticilerini yargılamaya çalıştı. Ben yaptım olacak diyor.
Gazetecileri hapse attı. Sahte belgelerle. Ne dedi? Sizin tamsanızı ben çıkardım. Bir diktatör söyler ancak bunu. Tasması olanlarla havuz medyası kurdu.
Fezlekeler okunurken fiili sansür uyguladılar.
Diktatörlerin kuralları var. Arkadan hançerler. Esad'a kardeşim dedi. Sırtından hançerledi. Kaddafi insan hakları ödülü verdi. Arkasından hançerledi. Ne yaptın ödül parasını, insan hakları derneğine vereceğim dedi.
Ne oldu o para. Yok. Parayı çok seviyor. En çok da yeşili.

17 ARALIK

17 Aralık'tan darbe diye bahsediyor. Menderes'ten örnek veriyor. Menderes kim, sen kim? Menderes hiç bir zaman çocuklarına paraları sıfırla demedi. Çocuklarını ticaretten uzak tuttu.
Bu diktatör bozuntusuna söylüyorum. 700 bin liralık kol saatini, senin bakanının koluna darbeciler mi taktı? Senin çocuklarının yatak odasına boy boy kasayı darbeciler mi koydu?
Senin bakanlarını Umre'ye darbeciler mi götürdü?