Siyaset Kılıçdaroğlu'ndan flaş kurultay açıklaması
Paylaş
Kılıçdaroğlu'ndan flaş kurultay açıklaması

Kemal Kılıçdaroğlu: Kurultayı toplantıya çağıracağım, tarihi öğrenirsiniz. Çok sesliyiz ama parti disiplinine de bağlıyız

Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Gazze’den yaralı olarak getirilen Filistinlileri tedavi gördükleri Yenimahalle Devlet Hastanesi’nde ziyaret etti. Ziyaret sonrası konuşan Kılıçdaroğlu, "Tedavi ediliyorlar. İki hastanın yoğun bakımda olduğu ifade edildi. Diğer hastaların hayati tehlikesi yok. Türkiye’de tedavi edildikleri için çok mutlular. Türkiye’ye teşekkür ediyorlar. Biz de Filistin halkının yanında olduğumuzu kendilerine ifade ettik. Hallerini, hatırlarını sorduk. Umarım kısa süre içerisinde hepsi sağlığına kavuşur" dedi.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer20175","20175","201408","20175-171293.jpg","1", "0","Kemal Kılıçdaroğlu kurultay kararı aldı");

SONUNDA ERDOĞAN KAZANDI, KENDİSİNE BAŞARILAR DİLİYORUZ

Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını nasıl değerlendirdiği sorulan Kemal Kılıçdaroğlu şunları söyledi: "Bu kadar merak edildiğimi bilmiyordum, doğrusunu isterseniz. Pazartesi günü evden Genel Merkez’e biraz geç geldim. Herkes Kılıçdaroğlu eve kapandı, dedi. Oysa benim de herhalde yarım gün de olsa dinlenme hakkım var diye düşünüyorum. Seçim sonuçlarını tabi değişik kanallarda, değişik televizyon ve gazetelerde ifade etmeye çalıştım. Ekmeleddin Bey, kendi üslubunu Türkiye’ye egemen kıldı. Barışık, iç dünyasında barışık... Konuşurken ülkeye huzuru, güvenceyi, sigortayı vaad eden bir üslup bıraktı. Bir başka aday, sert söylemlerine devam etti. Sayın Demirtaş, o da demokrasi vurgusu yaptı. Özgürlükler vurgusu yaptı. Ezilenlerin yanında olacağını ve onları te

Haberin Devamı

BU ÜSLUBU KULLANDIĞI SÜRECE KENDİSİ İLE BİR ARAYA GELME ŞANSIMIZ YOK

Bir gazetecinin cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Başbakan Erdoğan için ’Tebrik etmek için aradınız mı?’ sorusuna hayır yanıtını veren Kılıçdaroğlu, ’Aramayı düşünüyor musunuz?’ sorusu yöneltilince, "Eğer ortam uygun olursa kullandığı üsluba bakacağız tabi. Şu ana kadar toplumun tüm kesimlerini kucaklayan bir üslup kullanmadığını biliyorum. Bu üslubu kullanmadığı sürece zaten kendisi ile bir araya gelme şansımız da yok" dedi.

MERAKLANMASINLAR BEN KURULTAYI TOPLAYACAĞIM

CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce ve bazı milletvekillerinin Kurultay çağrıları hatırlatılıp, ’Kurultay gündeminizde var mı?’ sorusu üzerine Kılıçdaroğlu şunları söyledi: "Biz, bu ülkeye demokrasiyi getiren bir partiyiz. Çok sesli bir partiyiz aynı zamanda. Ama parti disiplini denen bir kurala da sıkı sıkıya bağlı olmamız gerektiğini herkesin bilmesi gerekir. Sayın İnce, bugün bir basın toplantısı yaparak Genel Başkan olacağını ve böyle bir iddiası olduğunu seçime gireceğini ifade etti. Bundan sonra derece memnunum. Bir arkadaşımızın genel başkan olmak için adaylığını koyması, bizim partimizin ve demokrasinin geleneklerinde vardır. Ben asla ve asla neden genel başkan adayı oldun, ben burada oturuyorum, diye bir düşünce içinde olmadım. Olmam da. Doğru da olmaz zaten. Seçimler, eğer kurultayımız yapılırsa demokratik bir süre içinde yapılır. Daha önce basın toplantısı yapan arkadaşlara şunu söyledim, ’kurultayı toplamak istiyorsanız imzaları getirin ben hemen kurultayı toplayacağım’ diye. Ama anlaşılıyor ki imza toplamak da biraz zorluk çekecekler. Meraklanmasınlar, ben kurultayı toplayacağım."

Haberin Devamı

HER DELEGENİN ÖZGÜRCE OY KULLANMASINI İSTERİM

Kurultayın iki şekilde toplandığını söyleyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Ya delegelerin oylarıyla kurultay toplanıyor veya genel başkanın böyle bir yetkisi var. Genel başkan, kurultayı toplantıya çağırabiliyor. Dolayısıyla ben ikinci yolu yani parti meclisimiz bir yıl erteledi, 2015 seçimleri dolayısıyla. Ama biz kurultayı toplayacağız. Hiçki dedi.

GRUP BAŞKANVEKİLLİĞİNDEN ALMA DİYE BİR DÜŞÜNCEM SÖZ KONUSU DEĞİL

Haberin Devamı

CHP’li Muharrem İnce için "Adaylığı beni memnun etti" diyen Kılıçdaroğlu, ’Grup Başkanvekilliğinden alacak mısınız?’ sorusuna ise "Benim Grup Başkanvekilliğinden alma diye bir düşüncem söz konusu değil" diye yanıt verdi.