Siyaset Kılıçdaroğlu'ndan önemli açıklamalar
Paylaş
Kılıçdaroğlu'ndan önemli açıklamalar

Manisa'da halka seslenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, aynı şehirdeki mitingi sırasında Başbakan'a ayakkabı kutusu gösterdiği için gözaltına alınan Nuran Gül'ü kürsüye çıkardı

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları: Türkiye’nin yeni tarihini Manisa’dan yazacağız. Manisa’da olduğum için Manisalılarla olduğum için Manisa’dan Manisalılardan gurur duyuyorum hepinize şükranlarımı sunuyorum. Türkiye’nin en güzel topraklarında yaşıyorsunuz. Bereketlim topraklar. Pamuklarınız vardı yok oldu tütününüz vardı yok oldu. Bir ülkenin Başbakan’ı Manisa’ya gelir ağzına çiftçi lafını almaz. O zaman sen o ülkeyi neden yönetiyorsun arkadaş. Üretene hep saygı duydum. Halk ile beraber gideceğiz ve bu sorunu çözeceğiz.

Haberin Devamı

BİRİLERİ GELECEĞİNİ AYAKKABI KUTUSUNDA BULABİLİR

Birileri geleceğini ayakkabı kutusunda bulabilir. Bizim geleceğim çocuklarımızdır. Gençler diyor ki el ele kol kola omuz omuza. Çağdaş ve uygar bir Türkiye için yola çıkacağız. Artık Türkiye’de her şey değişti. Halkı iktidarı var. Korkuyorlar kaçıyorlar. Kaçmayın. Hesabını soracağız sizden, kul hakkı yiyenden hesabını soracağız. Çiftçisini mutlu olması lazım. Esnafın mutlu olması lazım.. Esnafın yüzünün gülmesi lazım. Kimin yüzü gülüyor. Bir avuç haramilerin yüzü gülüyor. Rahmetli Ecevit derdi ki ne ezen ne ezilen insanca halkça bir düzen derdi. Aynısını savunuyoruz biz de. Çatık kaşlı insanların değil güler yüzlü insanların olduğu bir Türkiye istiyoruz. Siyasetçinin halkına hesap verdiği güzel bir Türkiye istiyoruz. 17 Aralık Türkiye Cumhuriyet tarihinde dönüm noktasıdır. 17 Aralık kendine halk diyenlerin kara çıktığı bir gündür. 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvetle mücadele günüdür. Gençler diyor ki medya onların duvarlar bizim. Sadece duvarlar mı. Meydanlar bizim fabrikalar bizim. Biz halkız. Bu hükümet bu ülkeye yakışmıyor. Komşularımıza yakışmıyor. Dünyaya yakışmıyor. Türkiye’nin bayrağını onurla dalgalandıracak yeni bir iktidara ihtiyaç var artık.

Haberin Devamı

BANA KİMSE YOLSUZLUK YAPTIM DİYEMEZ

Düne kadar ayrım yapıyorlardır. Ben CHP’nin Genel Başkanı olarak söylüyorum. Geçmişte hangi partiye oy verdiyseniz verdiniz. Neden o partiye oy verdiniz diye suçlamadım. Hiçbir zaman o yurttaşımı ötekileştirmedim. Demokrasiye inandım. Ancak şimdi yeni bir süreçteyiz. Ben yaşamımı halkı çıkarlarına feda etmeyi namuslu onurlu bir görev kabul ediyorum. 17 Aralık’ta Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluk soruşturması yapıldı. Başbakan dönüp diyor ki ben mağdurum. Nasıl mağdursun? Yeni bir dost darbesi yapıldı diyor. Bana diyor ki o CHP’nin genel müdürü. Benim çini CHP’nin bekçisi olmak onurdur. Daha önce diyordu ki sen memursun. Memur Kemal. İşçi Kemal. Esnaf Kemal. Eyvallah ama kimse bana yolsuzluk yaptı diyemez.

O KADINI KÜRSÜYE ÇIKARDI

Kılıçdaroğlu konuşmasına kısa bir ara vererek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Manisa'nın Akhisar ilçesinde toplu açılış töreninde konuşma yaptığı sırada balkonundan ayakkabı kutusu gösteren Nurhan Gül'ü davet etti ve konuşmasına şöyle devam etti.

Haberin Devamı

Bir ülkenin başbakanı boş ayakkabı kutusundan korkar mı. Niye korkuyor. Manisalılar yürekli. Boy ayakkabı kutusuyla koskoca başbakanı sindirdi. Dünyanın en zengin başbakanı oldun mağdurum diyorsun. Ne zaman bu mağdurluktan kurtulacak. Böyle mağdurluya can kurban diyor Manisalılar. Hep birlikte iktidara yürüyeceğiz. İktidarın ayak sesleri geliyor. Onun için telaşı var. Demokratik yollarla gerçekleştireceğiz. Sandığa gideceğiz haramileri göndereceğiz. Bizim abdestimizden şüphemiz yok ki şüphemiz olsun diyor. O zaman Binali’yi gönder kardeşim. Neden göndermiyorsun. Gençlik burada Bilal’in nerede olduğunu bilmiyoruz. Çeteler yaptı bunu diyor. Doğru olabilir. Peki ama sorularım var. O ayakkabı kutusunu içine 4.5 milyon doları çeteler mi koydu. Bu bakanların çocuklarının yatak odalarına dolarları çeteler mi koydu. Yatak odalarına kasaları çeteler mi koydu. Sen kendi ayağına kurşun sıktın. Sen kendin gittin kul hakkı yedin.

SAVCI VE POLİSE SESLENİYORUM

Polisimize sesleniyorum. Halkın polisi olun. Siyasetin değil. Halkın çocuklarını koruyun.
Savcılara sesleniyorum. Siz cumhuriyetin savcısısınız. Sizler de hakkınızı arayın. HSYK konuşamaz diyor. Bırak konuşsun. Sen günde 50 kere konuşuyorsun.Engin Alan'ı (MHP) hapisten ç ıkarmak için her türlü çabayı vereceğiz. Hangi partiden olursa olsun destek vereceğiz. Sayın Engin Alan'ın da hücreden çıkması gerekiyor. Silivri'de çok sayıda masum insan hapiste. Sen bu ülkede yargı yoluyla haksızlık yapıldı diyorsan beraber çalışır, haksızlığa uğrayanları hapisten çıkarırız.
Edirne'de şuna şahit oldum. Görkemli bir Türk bayrağı geçiyor. 4 AKP'li kalkmadı. Niye diye sordum. 10. Yıl Marşı çalıyor o yüzden. Bayrak geçtiğinde ayağa kalkmıyorsan ben sana adam demem.

Haberin Devamı