Siyaset Kılıçdaroğlu'nun 1 Kasım seçimleri değerlendirmesi
Paylaş
Kılıçdaroğlu'nun 1 Kasım seçimleri değerlendirmesi

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Genel Merkez'de seçim değerlendirmesi yaptı. CHP lideri 7 Haziran'dan sonra ülkenin olağanüstü şartlarda bir seçime gidildiğini ifade etti

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu; "Ortaya çıkan tablo, CHP'nin sorumluluğunu çok daha ileriye taşımıştır. Biz bu ülkede, güçlü bir demokrasinin, iyi işleyen kuralların olmasını arzu ediyoruz. Dolayısıyla ortaya çıkan tablo, diğer muhalefet partileri oy kaybettiklerinden dolayı, bizim sorumluluğumuz arttmıştır. Türkiye bu seçimlere olağanüstü koşullarda gitmiştir. 400'e yakın insan hayatını kaybetmiştir bu süreçte. Terör, can ve mal güvenliği her şeyin önüne geçmiştir. 1 Kasım'da ortaya çıkan tabloya saygılyız" dedi.

Haberin Devamı
startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer38291","38291","201511","38291-382925.jpg","1", "0","Kılıçdaroğlu'nun 1 Kasım seçimleri değerlendirmesi");

Kemal Kılıçdaroğlu; "Asıl değerlendirmemiz gereken şu; güç ve hukuk, bu iki kavramın özenle korunması gerekir. İktidarla olanlar gücü, toplumun vicdanı da hukuku temsil eder. İktidarın hukukun üstünlüğü kavramına saygı göstermesi lazım. Gücün zehirlenmemesi lazım. Bütün bunları dikkatle izleyeceğimizi vatandaşlarımızın bilmesi gerekir. Sorumluluğumuzun ağırlığı da buradan kaynaklanıyor. Bugüne kadar hep mazlumun yanında olduk, bundan sonra da devam edeceğiz'' şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

CHP'de yaşanan değişim olumludur ve devam edecektir.

İktidarların hukukun üstünlüğü kavramına saygı göstermesi lazım.

Hiç kimse kendisini hukukun üstünde görmemeli. Her yurttaşın can ve mal güvenliği kutsaldır ve sağlanmalıdır. Gücün baskıya dönüşmesi son derece tehlikelidir. Bu güne kadar hep mazlumun yanında olduk bundan sonra da mazlumun yanında olmaya devam edeceğiz.

Hiç kimse endişe duymasın. Bu ülkeye demokrasiyi getiren CHP'dir.

İktidarı yakından izlemek, uygulamaları izlemek, toplum adına gerekli muhalefeti yapmak bizim temel görevimiz olacaktır.

SORULAR

1- Vatandaşın verdiği mesaj nedir? İstifayı düşündünüz mü?

Son sorudan başlayayım CHP'yi diğer partilere benzetmeyin. Demokrasiyi bu ülkeye getiren parti biziz. Kurallar neyi gerketiriyorsa o süreç aynen devam eder. Milletvekili sayımız arttı diye kendimizi başarılı görmüyoruz.

Vatandaşın mesajına gelince; olağan şartlarda bir seçime gitmedik. Sadece ankara'daki patlamada 102 vatandaşımız hayatını kaybetti. Böyle bir ortamda seçime gittik. Olağanüstü ortamda seçime gittik böyle bir tablo ortaya çıktı. Eğer olağan üstü koşullar olmasaydı çok daha farklı bir tablo ortaya çıkardı.

2- MHP'deki düşüş hakkında ne düşünüyorsunuz?

Ben kendi partimdeki düşüş ve yükselişle ilgileniyorum.

Haziran ve Kasım arasında 400 kişi hayatını kaybediyor ve biz bu süreci görmezlikten gelip olağan süreçten gelinen sonuç diye bakarsak yanılırız.