Siyaset Kılıçdaroğlu'nun kandil mesajında 'yolsuzluk' vurgusu
Paylaş
Kılıçdaroğlu'nun kandil mesajında 'yolsuzluk' vurgusu

Kılıçdaroğlu mesajında, dini söylemlerin yoğunlaştığı bir dönemde olunmasına rağmen şiddet, haksızlık ve yolsuzluğun arttığını söyleyerek, barış ortamının tesisi için gösterişten çok muhtevanın öne çıkması gerektiğini belirtti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun mesajı şöyle;

Haberin Devamı

"Sevgi, saygı, hoşgörü, doğruluk, dürüstlük, adalet ve hakkaniyet gibi insanı yücelten ahlaki değerlerin en güzellerinin kendisinde toplandığı Sevgili Peygamberimizin Mevlit Kandilini kutluyoruz. Ancak, dini söylem ve sembollerin yoğunlaştığı bir süreçte olmamıza karşın toplumsal bir sorun olarak nefret, hiddet, şiddet, ayırımcılık, haksızlık ve yolsuzluk da artış göstermektedir.

Kişisel ve organize çıkarlar uğruna insani ve vicdani değerlerin erozyona uğratılmasının zararları her geçen gün daha da hissedilmektedir. Bu bağlamda; çevremizde ve İslam dünyasında ihtiyaç duyulan huzur, barış, dostluk, kardeşlik ortamının tesisi için şekilcilik ve gösterişten çok, muhteva ve samimiyet yani Peygamberimizin güzel ahlaktaki örnekliği öne çıkmalıdır. Bu vesileyle, tüm vatandaşlarımızın ve İslam dünyasının Mübarek Mevlit Kandilini en içten duygularımla tebrik eder, sağlık ve esenlikler dilerim."

Haberin Devamı

DHA