Gündem Kılıçdaroğlu'nun parti grubu konuşması

Kılıçdaroğlu'nun parti grubu konuşması

Paylaş
Kılıçdaroğlu'nun parti grubu konuşması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu

İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının satır başları:

Haberin Devamı

Acısıyla, tatlısıyla bir yılı geride bıraktık. 2019'da bir baharın gelmesini istiyoruz. Şehitler arasında ayrım olmaz dedik. Bu ayrım hâlâ devam ediyor.Türkiye'nin içinde bulunduğu tablo hoş bir tablo değil. Acısıyla, tatlısıyla 2018'i geride bıraktık. 2019 bir umut yılı, huzur yılı olsun. 2019’un demokrasinin, insan haklarının yılı olmasını istiyoruz.

Tüm taşeron işçilere sözüm var; 21. yüzyılda köleliği yıkacağız. Kadroyu aldın ama zam %4. Niye? Öyle söylüyorlar. Bu lütuf değil haktır.Daha önce 15 Temmuz şehitlerimiz için toplanan paraların ne olduğunu sorduk. Hala cevap alamadık. Malul gazilerimizin sorunları var. Biz çözelim istiyoruz. Ama kibir ittifakı sorunları çözmek istemiyor.

"TAŞERON SORUNUNUN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ"

Haberin Devamı

Tam bir kumpas mağduru hayatı FETÖ'yle mücadele ile geçmiş. Bir gizli tanığın şikayeti üzerine kumpas kuruldu. Vatandaşı koyun olarak görüyorlar, ne yaparsam yapayım gelip bana oy verecekler diyor. Taşeron sorunu devam ediyor. Biz bunun peşini bırakmayacağız. Bütün taşeron işçilere benim sözüm var, sen de sendikalı olacaksın, sen de hakkını alacaksın.

Bizim baskılarımız sonucu taşerona kadro verildi ama kölelik bitmedi. Maaşına sadece yüzde 4 zam veriyorlar. Sen diğer işçilere ne veriyorsan onu da tanımak zorundasın.

TOKİ işçileri aylardır maaşlarını alamıyorlar, aylardır. Bugün Meclis önünde haklarını aramaya geldi müdahale ile karşılaştılar. Niye hak aradıkları için…

Sevgili vatandaşlarım ben sizin sıkıntılarınızı , kaygılarınızı anlıyorum. Emekli kardeşim senin derdini de gayet iyi biliyorum ama emeklilere benim sitemim var, sana iki maaş ikramiye vaat ettiğim zaman bir grup emekli PTT’nin önüne gidip bana telgraf çektiler ‘bizim durumumuz çok iyi’ diye şimdi o emekli kardeşlerimiz ne düşünüyor acaba…

"ÖNCE BORCUNU ÖDE"

Çiftçiye paraya ödeyeceksen 2016'dan beri borcun var. Önce onu öde. O ödemeyi yapana kadar ben senin yakanı bırakmayacağım. Asgari ücret ise 2020 lira, yetmez bu para. Ama yine dua et, milyonlarca işsiz var. Onların da sorunlarını çözeceğiz. Parlementoda seslerini duyuracağız.

Haberin Devamı

Ne oldu da Türkiye bu hale geldi diye bir soru sormamız lazım.. Tek başına bu ülkeyi yönetiyorlar.

Her istediklerini yaptılar da peki memleket neden bu hale geldi. Ve Biz buna ne demeliyiz. Vatandaşlarımızla bir sohbet etmek isterim buna ne diyebiliriz. Nedir bu düzenin adı “Hortumcu piyasa ekonomisi"

Peki bu ekonomi nasıl oluşturulur. Hortumcu piyasa ekonomisinin önce hukuki alt yapısını oluşturmak zorundasınız. Ne yaptılar 16 yılda 186 kez ihale mevzuatını değiştirdiler, kendi adamlarına ihale vermek için…

İkinci unsuru ise ekonOmide planlamayı yapmayacaksınız, o zaman istediğinizi yapabilirsiniz. Devlet Planlama Teşkilatı artık kapatıldı yok öyle öyle bir şey… Çoğu kişi farkında değil 10. Kalkınma Planı’nın süresi 2018 yılında doldu. Şimdi Meclis’e gelmesi lazım ama öyle bir planlama gelmedi. Ne olacak Türkiye’nin hali; plan yok…