Siyaset Kılıçdaroğlu'nun son parti grubu konuşması
Paylaş
Kılıçdaroğlu'nun son parti grubu konuşması

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu parti grubunda konuştu. CHP liderinin hedefinde Başbakan Davutoğlu ve 4 eski Bakan vardı. Kılıçdaroğlu çok sert sözlerle bu isimleri eleştirdi

Kemal Kılıçdaroğlu son parti grubu toplantısı konuşmasına dün anılan Hrant Dink'le başladı. Ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yüklendi. Özellikle Davutoğlu'nun 'CHP peygamberimize hakaret eden dergiye sahip çıkıyor' sözlerine Kemal Kılıçdaroğlu çok sert tepki gösterdi. CHP lideri
, 'CHP'yi suçluyor. Söylediği şu CHP, Hz. Muhammed'e hakaret eden karikatürleri savunuyor. Hayatımda hiç bir zaman böyle bir alçakça suçlamayala karşı karşıya kalmadım. Alçak diyeceğim ama alçaktan da aşağı, çukur. İnsanların yüreklerine kin tohumları ekmek bir başbakan yakışır mı? Başbakan diyoruz ama siz de biliyorsunuz Sanal Başbakan. Böylesine bir iftira nasıl atılır? Bizim en büyük özelliğimiz, bütün yurttaşlarımız öğrensin, muhafazakar, dindar kardeşlerimiz öğrensin, CHP hiç bir zaman hiç bir kutsalın karşısında olmamıştır. Bütün Peygamberleri de 4 kitabı da hak biliriz.' dedi.

Haberin Devamı

İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının satır başları:

Hrant Dink bir faili meçhule kurban gitti. Bir ülkede faili meçhul cinayetler işlenmemelidir. Gerçek failler ve bağlantılar ortaya çıkarılmalıdır. Dönemin başbakanı dedi ki bu cinayet Ankara'nın karanlık delhizlerinde kaybolmayacak diye. Biz ülkemizin bütün insanlarını seviyoruz inancı dini etnik kökeni ne olursa olsun kucağımızı açıyoruz. Gazeteci Nedim Şener bir kuyumcu titizliğiyle bir kitap yazı. Sen misin kitap yazan? Tutukladılar. Biz bu tür çabaları her zamn saygıyla karşılayacağız. Ona da buradan saygılarımızı gönderiyorum.

GÖMZÜNÜ SEVDİĞİMİN DAVUTOĞLU

Dediler ki hükümet şeffaflık paketini açıklayacak. Dedim tamam şimdi Kaçak-Saray'ın maliyetini açıklayacak Davutoğlu. Ey gözünü sevdiğim Davutoğlu niye açıklamadın?

Haberin Devamı

Her kuruşun hesabını veren bir temiz siyasete ihtiyacımız var. Ben diyorum ki onlar gibi asla yönetemeyiz, biz çalmayı bilmeyiz. Biz namusumuzla ahlakımızla yönetiriz.

MAL BİLDİRİMİNE AKP'LİLER İSYAN ETTİ

Mal bildirimi şartını açıkladı partisinden adamlar isyan etti. Aman ne yaptın biz partimize il başkanı dahi bulamayız diye.

Bir mizah dergisine yapılan saldırıdan sonra Hollande müslümanlıkla terörü net cümlelerle ayırdı. Merkel müslümanlıkla terörü net ifadelerle ayırdı. Bunlar devlet adamıdır. Kendi memleketinde bir grubu kışkırtmak doğru değildir. Devlet adamlığı budur. Sayın dAvutoğlu Paris'e gitti. Pek çok devlet adamıyla birlikte yürüdü. Nasıl yürüdüğüne bir şey söylemeyeceğim. Sen oraya giderek karikatürü çizen insanlara destek vermeye gittin diyemezdik. O gitti geldi arkadan CHP'yi suçluyor. Söylediği şu CHP, Hz. Muhammed'e hakaret eden karikatürleri savunuyor. Hayatımda hiç bir zaman böyle bir alçakça suçlamayala karşı karşıya kalmadım. Alçak diyeceğim ama alçaktan da aşağı, çukur. İnsanların yüreklerine kin tohumları ekmek bir başbakan yakışır mı? Başbakan diyoruz ama siz de biliyorsunuz Sanal Başbakan. Böylesine bir iftira nasıl atılır? Bizim en büyük özelliğimiz, bütün yurttaşlarımız öğrensin, muhafazakar, dindar kardeşlerimiz öğrensin, CHP hiç bir zaman hiç bir kutsalın karşısında olmamıştır. Bütün Peygamberleri de 4 kitabı da hak biliriz.

Haberin Devamı

SEN KİM OLUYOR DA BENİM İNANCIMI SORGULUYORSUN

Sen kim oluyorsun da benim inancımı dinimi sorguluyorsun? Biz söylerken belgeyle konuşuruz. Şimdi ben bütün yurttaşlarıma söylüyorum. Özellikle de dindar kardeşlerime, söylüyorum. Lütfen beni iyi dinleyin.

3 Mart 2014: Bunların genel başkanı Muğla'da konuşuyor. Bizimr ahmetimiz gazabımızı aşacaktır. Kimsin sen? Sözlükte rahmet nedir. Allah2ın kullarına acımasıdır. Kur'ani bir tabirdir. Kendi rahmet dağıttığını sanıyor. Bunu bire CHP'li söylemiş olsaydı yer gök inlemişti. Her türlü hakaret yapılmıştı. Bunların genel başkanı söylüyor.

İçişleri Bakanı Efkan Ala 'Peygamber kibre kapıldı biz kapılmadık' sen kim oluyorsun?

AKP'nin Aydın İl Başkanı: İsmail Hakkı Eser: Genel Başkanımız ve Başbakanımız bizim için adeta ikinci peygamberimizdir.

Daha düne kadar gidip oy verdiğin parti budur. Bizim bildiğimiz son peygamber sevgili peygamberimizdir. Davutoğlu bir şey dedi mi demedi. Ağabeyi dedi mi demedi. Bunlar dindar değil din tüccarılar. Dini siyasete alet ediyorlar. İktidarda kalmak için yapmayacakları şey yoktur.

Haberin Devamı

AKP Düzce milletvekili: Fevai Aslan: Dönemin Başbakanı Erdoğan için söylüyor: Allah'ın bütün vasıflarının üzerinde olduğu bir lider var. Mütedeyyin kardeşlerime sesleniyorum. Ne zamandan beri bir siyasi lider Allah'ın tüm özelliklerini üzerinde toplamaya başladı. Hala uyanmayacak mısın?

Sözde bu ülkede bir de Diyanet İşleri Başkanı var! Dindar hiç bir insan böyle bir cümle kullanamaz. Ama bunlar siyasette kullanıyorlar. Din ticaretin aracı olabilir mi?

Bir AKP'li yönetici daha: Sevgili Hz. Peygamberimizin nüfus cüzdanını çıkarıyor çocukları arasına da Tayyip ismini koyuyor. Abisi Davutoğlu bir şey dedi mi? İktidarda kalmak için her yolu deniyorlar.

Beni bağışlayın ama bunu Egemen Bağış söylüyor: Bu Bakara iyi Marka.. Google gir Kuran'da nankörlük diye search yap bir tane salla gitsin.

Haberin Devamı

Düne kadar cami yalanlarını ortaya atıyorlardı. Sen temiz cami havra kilise mi görmek istiyorsun git CHP'li belediyelerin olduğu yere.

9 tane örnek verdim. Bunu yapanların müslümanlıkla dinle imanla ilgisi yoktur. Din tüccarı ayrı dindar ayrı.

Hz. Peygamberimizin bir sözü var: Sizden öncekiler şundan helak oldu: Güçlü biri hırsızlık yaptığında onu cezalandırmadılar, ama ne zaman fakir biri hırsızlık yaptığında cezalandırdılar. Yemin ederim kızım Fatma olsa dahi affetmem.

YUNUS EMRE DİYOR Kİ...

Yunus Emre diyor ki:

Emeksiz zengin olanın, kitapsız bilgin olanın, sermayesi din olanın; rehberi "şeytan" olmuştur...

İşsizlik kavuruyor sayın arkadaşlar. Bana gelen bir mektubu sizinle paylaşmak istiyorum.

TEOG'dan onur belgesiyle mezun oldum. Lisede başarı belgeleriyle bitirdim. Harran Üniversitesi'ni bursla okudum. İstanbul Üniversitesi'nin Fizik bölümünden 4 yıl başarı bursu aldım. Bölüm birimciliği derecesiyle başladım. Benim 4 yılda üstün başarı ile tamamladığım bölümümde benle aynı sınıfta olan 8 yılda mezun olanlar kimisi valilikte torpille işe alındı. Hemen hemen hepsi ev bark çocuk sahibi oldular. Maalsef onlarla görüşürken kendimden utanıyorum. Benim kimseden torpilim olmadı. Benim Allah'ım var o bana yeter. Ortamı o kadar torpile sürüklemişler ki 9 aydır işsizim. Kiradayım 9 aydır borçlarla uğraşıyorum. 2 kızım ve eşim var. Geceli gündüzlü çalışıyorum. Haftalarca haamallık yaptım. İnanın ailemden utanıyorum. Ne kendime ne de aileme bir faydam yok.

Üniversiteyi birincilikle bitireceksin, başarı bursu alacaksın, onlar gidip yerleşecek sen gidip açıkta kalacaksın. Bizim Varan1 diye başlattığımız dosyalar vardı. Hiç bir sınava girmeden devletin bir noktasına yerleşen kadrolar var. Bir de utanmadan sıkılmadan televizoynlara çıkıp 'Efendim kitabımız diyor ki akrabanızı koruyup kollayın'.

SİZ SINAV SONUCU BEKLERKEN ONLARIN ÇOCUKLARI SINAVSIZ ATANIYOR

Sizin çocuklarınız atama için beklerken onların çocukları sınavsız atanıyor. Bugün oylama yapılacak. Diyorlar ki komisyon. Köylü diyor ki 'Yeteri kadar delil yok' AKP'li vekillerin vicdanına sesleniyorum. Rahmetli Özal Başbakan. Bir adam gelir 'Bir bakan benden rüşvet istiyor' der. Şu cebine bir teyp yerleştirdi. Rüşveti kayda alır. Götürüp Özal'a verir. O bakanı yüce divana gönderir. Kendisi de gidip oy kullanır. Bu olayd agörüntüler var, para gkasaları var. Senin önüne yatarım diyen var. Ses kayıtları da var. Ayakkabı kutuları var. MİT'in dönemin başbakanına verdiği 3 sayfalık rapor var. Şimdi görüşülecek: AK mı Kara mı ortaya çıkacak. Bu parlamento ulusal kurtuluş savaşını yöneten parlamentodur. Çocuklarımıza karşı sorumluluğumuz var.

4 sayın bakandan rica ediyorum. Kürsüye çıkın yürekli olun, namuslu adamlarsanız korkmayın. Korkunun ecele faydası yoktur. Siz kurtulacağınızı sanıyorsanız unutun. Yol yakınken gidip aklanın.

Komisyonda görev yapan 9 isim vicdanlarını sattılar. Onlar kendilerini de sattılar. Çocuklarının yüzlerine bakamazlar onlar. Dünyanın en ağır mirasını çocuklarına bıraktılar.