Siyaset Kılıçdaroğlu'nun sözlerine MHP'den de tepki geldi
Paylaş
Kılıçdaroğlu'nun sözlerine MHP'den de tepki geldi

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aile Bakanı Ramazanoğlu hakkında tepki çeken sözleriyle ilgili, "Söz ola kese savaşı söz ola kestire başı" dedi

Vural, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözleriyle ilgili sorusu üzerine, "Doğru bir açıklama değil. Kullanılan sözün ne zaman, nerede, kime karşı kullanıldığı ve nasıl algılanacağı konusunda daima dikkatli olmak lazım.

Haberin Devamı

Söz ola kese savaşı söz ola kestire başı. Bu sözün başkaları tarafından kullanılmış olmasına rağmen kadın bakan hakkında kullanılmasını doğru bulmuyorum. Bakan'ın olaylara ilişkin 'bir defa yapılmış' sözü de tepki doğurmuştu. Bu konularda siyasetçiler kullanacağı sözleri hassasiyetle değerlendirmeli." diye konuştu.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "MHP çakma milliyetçi, Çin malı parti" sözlerine ilişkin de "İt ürür kervan yürür. Dinime dahleden bari Müselman olsa. Türkiye'yi bölmek isteyen terör örgütüne koltuk çıkan siyasi uzantıların bizim hakkımızda bunu söylemiş olması, MHP'nin ne kadar doğru çizgide olduğunu gösterir." dedi.

İYİ POLİS KÖTÜ POLİS OYNUYORLAR

Vural, terörle mücadele konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "çelişkili ve kararsızlık örneği sergileyen" açıklamalar yaptıklarını öne sürdü. Bu açıklamaların terörle mücadele stratejisinden yoksun olduğunu savunan Vural, "Devletin başındakiler terörle mücadelede böyle kararsız ve farklı açıklamalar yaparlarsa güvenlik güçleri arkalarında bir siyasi irade olduğuna dair nasıl bir güven duyacak?" diye sordu.

Haberin Devamı

"Terörle mücadelede omurgasız duruşlar ve zikzaklardan, birbirlerini ve kendilerini tekzip eden açıklamalardan, terörle mücadele konusunda ne yapacaklarını, nasıl ilerleyeceklerini bilmeyen bir yönetim olduğunu görüyoruz" diyen Vural, "Bu çelişkili açıklamalara bakıldığında, Cumhurbaşkanı ile Başbakan ya 'iyi polis kötü polis' oynuyorlar ya ne yapmak istediklerini bilmiyorlar ya da başkanlık sistemini meşrulaştırmak için birbirleriyle çelişen açıklamalar yaparak gerekçe bulmak istiyorlar. Yani amaç terörle mücadele değil." diye konuştu.

"ÇELİŞKİLİ AÇIKLAMALAR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın terörist destekçilerinin vatandaşlıktan çıkarılabileceği açıklamasıyla ilgili Başbakan Davutoğlu'nun "böyle bir çalışma olmadığını" söylediğini; Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın da "çalışma yapılacak" dediğini aktaran Vural, "Alın size paralel yapı. Devlet yönetiminde çift başlılık var" diye konuştu. Terörle ilgili dokunulmazlıkların bir an önce ele alınması için müracaatlarını yaptıklarını anımsatan Vural, "İpe un seren kim? AKP ile CHP çuvallarını almışlar ipe un seriyorlar, al gülüm ver gülüm. Bu konuda adım atmayanlar vicdanlarda mahkum olacaktır. İvedilikle bu konudaki dosyalar ele alınmalı" dedi.

Haberin Devamı

Vural, dokunulmazlıklarla ilgili AK Parti ve CHP'nin önerilerinin, kapsamlı bir düzenleme içermediği için akamete uğrayacağını savundu. Akademisyenlerin tutuklu yargılanıp yargılanmamasıyla ilgili de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu'nun "çelişkili açıklama yaptığını" öne süren Vural, "Devleti yönetenlerin ortak aklı oluşturamadığını müşahade ediyoruz" görüşünü dile getirdi. Vural, kişisel verilerin korunmasıyla ilgili kamuoyuna güven telkin edilmesi gerektiğini kaydetti.

AA