Siyaset Kılıçdaroğlu:'Suikast ayağına bir şeyler yapabilirler'
Paylaş
Kılıçdaroğlu:'Suikast ayağına bir şeyler yapabilirler'

CHP Genelbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçim çalışmaları kapsamında Tekirdağ'da düzenlenen mitingde halka seslendi

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından önemli satır başları şunlar:

Haberin Devamı

İnternete düşen ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e bir dava hakkında talimat verdiği iddia edilen ses kayıtlarına da değinen Kılıdçaroğlu, Bir “Başbakan adalet bakanına talimat verip “mahkeme kararı şöyle versin” diyemez. Bu adam bir katildir, hukuk katilidir bu adam” diye konuştu Kılıçdaroğlu konuşmasında şunları söyledi: Kimse ona başbakan demeyecek, soru önergesi vermeyecek.

Geçen bir Fransız gazeteci "efendim bir de başçalan ile ilgili soru sormak istiyorum" dedi. Eşi, “Berat'a da haber verin” diyor, kızları çocukları kendisi, amcası, teyzesi, bütün sülale malı götürmekle meşguller. Mahkemeleri kendi arka bahçesi hale getirmek içi özel bir mücadele yapıyor. Bir başbakan adalet bakanına talimat verip “mahkeme kararı şöyle versin” diyemez. O koltukta oturamaz. O hırsızlıktan daha büyük bir ayıptır. Bu hukukun ve adaletin katledilmesi demektir.

Haberin Devamı

'BU ADAM HUKUK KATİLİDİR'

Bu adam bir katildir, hukuk katilidir bu adam. Bana diyorlar ki neden bu kadar ağır konuşuyorsun diye. Allah aşkına ne söyleyeyim ben? Hukuk katili değil mi bu adam? Adalet katili değil mi bu adam? Bir katilden başbakan olur mu, hırsızdan başbakan olur mu, yalancıdan başbakan olur mu? Bir de utanmadan milletin önüne çıkıyor. Ben merak ediyorum şimdi ses kayıtları için ne diyecek. O koltukta oturmaması gerekiyor. Bunun Brüksel'de yaptığı bir konuşma var. “Efendim demokrasi var bizde” diyor, hiçbir zaman yürütme yargıya müdahale edemez diyor. Ses kayıtları çıktı. Ben ne demiştim? Yalancıdan Başbakan olmaz. Yalancılığı kendi sesiyle çıktı. Bizi aldatanlara yalan söyleyenlere oy vermeyelim.

'SUİKAST AYAĞINA BİR ŞEYLER YAPABİLİRLER'

Erdoğan'a suikast ayağına bir şeyler de yapabilirler. Hatırlıyorsunuz değil mi, geçen Tokat'a gittiğinde, arabasına iki kişi silahla... Yalan doğru. Her türlü provokasyonu yapabilirler. Hepimiz sandığa sahip çıkacağız.