Dünya Kiliselerde seks yapan çifte hapis cezası

Kiliselerde seks yapan çifte hapis cezası

Paylaş
Kiliselerde seks yapan çifte hapis cezası

Danimarka'nın Holbaek şehri mahkemesinde kiliselerde seks yapmak suçundan yargılanan 30 ve 35 yaşındaki çift, 60'ar gün hapis cezasına çarptırıldı

Çifte arıca, Holmstrup Kilisesine maddi zarar vermek suçundan 40 bin kron tazminat ödeme cezası da verildi. Söz konusu çiftin, Ubby Kilisesi, Jorlöse Kilisesi ve Holmstrup Kilisesi ile Roskilde şehrinde Snoldelev Kilisesi ve ismi bilinmeyen bir başka kilisede seks yaptıkları ve bazı kiliselerde yardımcı seks aletlerini bırakıp, kilise orgu gibi envantere zarar verdikleri bildirildi.

Çiftin evinde yapılan aramada bazı dairelerde yaptıkları seksin video görüntülerini bulan polis, çiftin kiliselerdeki İncillerin içine porno dergilerinden kesilmiş resimler koyduğunu açıkladı. Çift, Holbaek mahkemesinin verdiği 60 günlük hapis ve 40 bin kronluk para cezasını çok bularak şaşkınlık geçirdi.

Çifte karara itiraz etmek için 15 gün süre tanındı. Danimarka yasalarının 139'uncu maddesi 2'inci fıkrasına göre kiliseler ve kiliselerin içine zarar veren, kiliseler içinde dini küçük düşürecek davranışlarda bulunanlara para ve 6 aya kadar hapis cezası verilebiliyor.

Ünsal TURAN / KOPENHAG (DHA)

Haberin Devamı