Sağlık Kilo vermeyi kolaylaştıran 5 bitki (Bel, bacak ve basen nasıl eritilir?)

Kilo vermeyi kolaylaştıran 5 bitki (Bel, bacak ve basen nasıl eritilir?)

Paylaş
Kilo vermeyi kolaylaştıran 5 bitki (Bel, bacak ve basen nasıl eritilir?)

Kilo vermeye çalışırken doğanın gücünden de faydalanın. Beslenme listenize ekleyeceğiniz bazı bitkilerle kilo verme sürecinizi hızlandıracağınızı unutmayın. Dr. Ayça Kaya anlattı

1) MAYDANOZ: A, C, E ve K vitaminlerinden zengindir. Kan şekerini düşürür. Diüretik etkisiyle vücuttaki ödemin atılmasına yardımcı olur. Ödemin çok olduğu dönemlerde günde 1-2 bardak maydanoz suyu içmeyi deneyin. Zayıflamaya çalışanlara özellikle sabahları üzerine limon sıkarak bolca tüketmelerini öneriyorum. Hem kabızlığa iyi gelir hem de şişkinliği giderir.

2) DEREOTU: E ve C vitaminleri bakımından zengindir, mide ve bağırsak dostudur. Uykusuzluğa ve sinire karşı etkili bir yatıştırıcıdır, ishali keser. Zayıflama sürecinde yoğurda bol miktarda doğranıp yenirse iştahı kapatır.



3) ROKA: İçeriğindeki asitlerle hazmı kolaylaştırıp idrar söktürücü etki yaratır. Cinsel isteği artırır. Karaciğer dostudur. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Bol limonlu, domatesli ve lor peynirli bir kase roka salatası çok tutar. Bir öğün önce aşırıya kaçanlar için harika bir telafi yemeğidir.

4) NANE: Nane de iyi bir midebağırsak dostudur. Hoş kokusu ile ferahlık verir, ağız kokusunu giderir. Mide ve bağırsaklardaki kasılmalara iyi gelir. Sakinleştirir. Nane kokusu baş ağrısını azaltır. İnce ince kıydığınız nane yapraklarıyla yapacağınız 1 bardak ayran harika bir ara öğün olur, uzun süre tok tutar.

5) ZAHTER: Güney illerimizde çok sevilen bir bitkidir. Salatasını hararetle tavsiye ediyorum. İçine ceviz atmayı unutmayın. Ne kadar geç acıktığınıza siz de inanamayacaksınız.



GÖBEĞİNİZ HIZLI ERİSİN

İntervalli yani hızın azaltılıp artırıldığı antrenman en iyi göbek yağı yakıcısıdır. Önce 5 dakika tempolu yürüyüp ısının. Ardından biraz daha yüksek şiddette koşun. 1 dakika sonunda 2 dakika boyunca orta derecede koşmaya devam edin. 3 dakikalık antrenmanınız bitti bile. Bu süreyi istediğiniz ölçüde uzatabilirsiniz.

KAŞIK HESABI YAPIN

Fazlalıklardan kurtulmanın en etkili yollarından biri ölçü araçlarını kullanmaktan geçer. Size önerim yemeği tabağınıza göz kararıyla değil kaşık hesabına göre koymanız. Ana yemeklerde 4-5 kaşığı, karbonhidrat değeri yüksek yemeklerde 2-3 kaşığı aşmayın.

YARIN: Kilo verirken asla yapılmaması gerekenler

Haberin Devamı