İslahiye Kilosu 10 liradan satılan çilek yüz güldürüyor

Kilosu 10 liradan satılan çilek yüz güldürüyor

Paylaş
Kilosu 10 liradan satılan çilek yüz güldürüyor

Kilosu 10 liradan satılan çilek yüz güldürüyor

Kadir ÇELİK/İSLAHİYE (Gaziantep), (DHA)- GAZİANTEP'in islahiye İlçesinde, alternatif ürün olarak 100 dekar alanda üretimi yapılan çilekte hasat devam ediyor. Toplanan çilekler kilosu 10 liradan satılıyor.

Amanos dağlarında Huzurlu Yaylası, Tandır, Köklü ve İdilli mahallelerindeki 100 dekarlık alanda yetiştirilen organik çileklerin hasadı devam ediyor. Toplanan çilekler tarla başında 1 kiloluk kaplarla İskenderun başta olmak üzere çevre il ve ilçelere kilosu 10 liradan satılıyor. Devlet destekli yapılan ve ekimi özendirilen çilek hasadı başladı. Dekar başına yaklaşık 5 ton rekolte elde edilmesi üreticiyi sevindiriyor.

İdilli Mahallesi’nde emekli olduktan sonra hobi olarak başladığı çilek üretiminde siparişlere yetişemeyen Bülent Yakar, ”Çilek üretimine hobi olarak başladım. Tat ve lezzeti ile vazgeçilmez olan çileklerimiz tamamen organiktir. İdilli çilek üretimi için iyi bir alandır. Pazar sorunumuz olmadığı gibi siparişlere çoğu zaman yetişemiyoruz, Bu da çileğimizin tat ve lezzete alışanların sürekli sipariş vermesinde kaynaklanmaktadır” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı