Yaşam Kim Milyoner Olmak İster'e 'Minangkabau kabilesi' sorusu damga vurdu

Kim Milyoner Olmak İster'e 'Minangkabau kabilesi' sorusu damga vurdu

Paylaş
Kim Milyoner Olmak İster'e 'Minangkabau kabilesi' sorusu damga vurdu

ATV'de ekranlara gelen 'Kim Milyoner Olmak İster' adlı yarışma programına dün akşam Endonezya'nın Bukittingi şehrinde varlıklarını sürdüren Minangkabau kabilesiyle ilgili soru damga vurdu

ATV'de ekranlara gelen ve sunuculuğunu Murat Yıldırım'ın üstlendiği 'Kim Milyoner Olmak İster' adlı yarışmanın dün yayınlanan bölümünde sorulan bir soru hem yarışmacıyı hem de seyircileri şaşırttı.

Soru: "Çocukların annenin soyadını taşıdığı, evlenen erkeklerin eşlerinin evine taşındığı, dünyanın en büyük anaerkil toplumu olan Minangkabaular hangi ülkede yaşar?"


ÇİFT CEVAP HAKKINI KULLANDI


Gözde Sezer adlı yarışmacı, 60 bin TL değerindeki 9'uncu soruda çift cevap joker hakkını kullandı.
İlk olarak 'Hindistan' diyerek cevabın yanlış çıkması üzerine ardından 'Brezilya' yanıtını veren Sezer, soruyu bilemeyerek 15 bin TL ile yarışmaya veda etti. Doğru cevap 'Endonezya' olacaktı.


MİNANGKABAULAR HANGİ ÜLKEDE YAŞAR?


Müslüman bireylerden oluşan Minangkabaular, Endonezya'nın Bukittingi şehrinde yaşar. Nüfusu 5 milyonu bulan kabilede miras anneden kız çocuğuna geçer. Kadın evlenmek istediğinde erkeğin ailesine 'başlık parası' öder. Boşanma halinde erkeğin mülkiyetinde ne varsa kadın alır.



Evlliklerdeki bir diğer özellik de her kadının özel bir yatak odasının bulunmasıdır. Eşi onunla uyuyabilir, ama Sabah erkenden kalkıp annesinin evine kahvaltıya gitmek zorundadır. Yönetimde ise hem kadının hem de erkeğin rolü vardır. Kabile şefleri genellikle erkektir, ama şefi kadın seçer. Eğer şef başarısız olursa görevden alma hakkı kadınındır.

Haberin Devamı