Ekonomi Kimse kendini yalnız hissetmiyor

Kimse kendini yalnız hissetmiyor

Paylaş
Kimse kendini yalnız hissetmiyor

Antalya Büyükşehir, sosyal belediyecilikte 3 önemli çalışma yapmış. Hobi Bahçesi ile emeklilere, iki bakım merkezi ile Alzheimer ve yatalak hastalara hizmet veriyor

Hobi Bahçesi, emeklilerin meyve-sebzesini ekebileceği, doğayla iç içe vakit geçirebileceği bir ortam sunuyor.

Haberin Devamı

1 - EMEKLİLER İÇİN HOBİ BAHÇESİ

Bahtılı Mahallesi'ndeki 348 hobi bahçesi emeklilere teslim edildi. Her evin 4.5 metrekare kapalı alanı, 13.5 metrekare açık verandası ve 63 metrekare ekilebilir bahçesi var. Projede sosyal alanlar da mevcut.

2 - ALZHEIMER HASTALARI İÇİN MAVİ EV

Mavi Ev Alzheimer Hasta ve Hasta Yakınları Merkezi’nde hastalar hafta içi her gün servisle evlerinden alınıyor, akşam tekrar evlerine bırakılıyor. 48 Alzheimer hastası, güne sağlık kontrolleri yapılarak başlıyor. Sonrasında zihinsel aktiviteler, egzersiz ve bahçede sebze yetiştirme, boyama gibi zihinsel aktiviteler yapıyorlar.

3 - YATALAK HASTA (PALYATİF) BAKIM MERKEZİ

TEV Kamile Cephanecioğlu Palyatif Yatılı Bakım Merkezi' ile evde bakımı zor, kimsesiz, maddi imkansızlıktan hastasına bakamayanların önemli bir ihtiyacı karşılanıyor. Evde bakım hastalarına hizmet verilen merkez 80 yataklı. Hastalar diyetisyen, sosyal hizmet uzmanı ve psikolog tarafından da takip ediliyor.

Haberin Devamı