Gündem 'Kimsenin Türkiye'yi eleştirmeye haddi yoktur'

'Kimsenin Türkiye'yi eleştirmeye haddi yoktur'

Paylaş
'Kimsenin Türkiye'yi eleştirmeye haddi yoktur'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Fatih Camisi'nde kıldığı bayram namazı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Fatih Camisi'nde kıldığı bayram namazı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

Sabah erken saatlerde Süleyman Şah Saygı Karakolu Komutanı Binbaşı Oğuzhan Şimşek ile telefonda konuştuğunu ve hiçbir sıkıntılarının olmadığını ifade eden Davutoğlu, ''Bütün askerlerimizin sıhhatlerinin iyi olduğunu, bayramlaşma yaptıklarını ifade ettiler. Hiç bir sıkıntı yok. Kendilerine ifade ettim, millet olarak yanlarındayız, orada verdikleri mücadelenin, gösterdikleri sabrın, metanetin, vakarın da her zaman iftiharla anacağız" dedi.

Bir gazetecinin, ABD Başkan Yardımcısı Biden'in Türkiye'ye yönelik eleştirilerini sorması üzerine Davutoğlu, şunları ifade etti:

"Doğrusu bu eleştiriyi kabul etmek mümkün değil. Bütün Amerikan yönetimi ve en başta Biden çok iyi biliyor ki, Türkiye 4 yıldır tek başına bütün mültecileri ağırlamaya devam ediyor, 4 yıldır yaptığı uyarılar en başından dinlenmiş olsaydı, bugün bu acılar yaşanmazdı. Herkesin tarihi sorumluluğu var burada. Ama hiç bir tarihi sorumluluk taşımayan bir ülke aranıyorsa o Türkiye'dir. 1.5 milyonu aşkın mülteciyi misafir etmiştir. Hala Kobani'den gelen misafirlerimiz var. Türkiye Mültecilerin etnik, mezhebi kimliklerine Türkiye bakmamıştır. Türkiye mültecileri ağırlarken ki

Haberin Devamı

AA