Türkiye (Son Dakika) Kına dönüşü katliam gibi kaza: 7 ölü

Kına dönüşü katliam gibi kaza: 7 ölü

Paylaş
Kına dönüşü katliam gibi kaza: 7 ölü

Adana'da kız evinde kına gecesi eğlencesi yapıp düğün için Mardin'in Nusaybin İlçesi'ne giden 16 kişinin içinde bulunduğu minibüs, Osmaniye'nin Bahçe İlçesi'nde kamyona arkadan çarptı. Faciaya dönüşen kazada 20 yaşındaki gelin Maşallah Yiğitalp'in de aralarında bulunduğu 7 kişi yaşamını yitirdi, 4'ü çocuk 9kişi de yaralandı

Nişanlı olan çiftçi 25 yaşındaki Sedat Yavuz ile Maşallah Yiğitalp için aileleri dün akşam Adana’nın Gülbahçe Mahallesi’ndeki kız evinde kına gecesi düzenledi. Genç çift, yakınlarıyla birlikte gece boyunca halay çekip eğlendi. Kınanın ardından Sedat Yavuz ile Maşallah Yiğitalp çifti ile yakınları, pazar günü düğünün yapılacağı Mardin’in Nusaybin İlçesi’ne gitmek üzere yola çıktı.

Haberin Devamı

KAMYONA ARKADAN ÇARPTI

Yavuz ve Yiğitalp ailelerini taşıyan 35 yaşındaki Hayrettin Yelboğa’nın yönetimindeki 47 NF 790 plakalı minibüs, iddiaya göre saat 23.15 sıralarında Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu’nda ilerlerken, Osmaniye’nin Bahçe İlçesi’ndeki Ayran Viyadüğü’nde, önünde giden Yasin Ülkü yönetimindeki 01 BHN 56 plakalı sebze yüklü kamyona hızla çarptı. Minibüsün hurdaya döndüğü kazada, gelin Maşallah Yiğitalp, annesi Zahide Yiğitalp (44), halası Gazele Yiğitalp (37) ile İlhan Yelboğa (23), Şükriye Yılmaz (42), Zeyni Altuğrul (63) ve Hadice Yavuz (57) yaşamlarını yitirdi. Damat ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Kazada ismi ölenler arasında olan damat Sedat Yavuz’un kalbi çalıştırılarak yaşama döndürüldüğü, ancak durumunun çok ağır olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Sedat Yavuz’un tedavi gördüğü Gaziantep Özel Deva Hastanesi’nde yakınları da öldüğü haberini almışken, doktorların müdahalesi sonucu kalbinin yeniden çalıştırıldığını öğrenince umutlu bekleyişlerini sürdürmeye başladı.

Zahide Yiğitalp ve engelli oğlu Mehmet Yiğitalp

Sürücü Hayrettin Yelboğa, gelinin kardeşi spastik engelli Mehmet Yiğitalp (14), Zozani Oluç (7), Eylem Yelboğa (12), Halise Yelboğa (11), Evini Yavuz (22), Sakine Yağmahan (63), Suriye uyruklu Zehra Maho (35) yaralandı. Kaza sonrası olay yerine çok sayıda sağlık, jandarma, polis ve kurtarma ekibi sevk edildi. Ambulanslarla Osmaniye, Gaziantep ve Bahçe Devlet hastanelerine götürülen yaralılardan 2’sinin durumunun ağır olduğu belirtildi. Cumhuriyet Savcısının olay yerinde yaptığı incelemenin ardından 7 kişinin cesetleri ise Osmaniye ile Düziçi ve Bahçe ilçelerindeki devlet hastanelerinin morguna götürüldü. Kazayı duyup hastanelere koşan yakınları, aldıkları acı haberle sinir krizi geçirdi. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında kamyon sürücüsü Yasin Ülkü jandarma tarafından gözaltına alındı.

"DÜĞÜN YAPACAKTIK"

Kazada oğlu ve gelinini kaybeden İsmail Yavuz, yakınlarının cenazelerini almak için beklediği Bahçe Devlet Hastanesi’nde güçlükle ayakta durabildi. Büyük bir acı yaşadıklarını belirten Yavuz, "Kınamızı yaptık, pazar günü de düğün yapacaktık ancak bu kaza oldu. Ne diyeyim, Allah’ın takdiri" dedi. Ailenin akrabalarından Mehmet Cesur ise akşam kınanın ardından yakınlarını yolcu ettiklerini belirterek, "Biz Yüreğir’e kadar yolcu ettik. 1.5- 2 saat sonra Hayrettin Yelboğa beni aradı, ’Bahçede trafik kazası geçirdik, yetişin bizi kurtarın’ dedi. Hemen Bahçe’ye gittik ve korkunç manzarayla karşılaştık" diye konuştu.

Haberin Devamı