Bilim - Teknoloji Kinect'in siyahilerle sorunu var!
Paylaş
Kinect'in siyahilerle sorunu var!

Microsoft'un merakla beklenen Xbox 360 eklentisi Kinect, bu sabah itibarile Amerika'nın kuzeyinde raflardaki yerini aldı. Fakat ilk izlenimlerde öyle bir sorun ortaya çıktı ki...

Bu sabah itibariyle Microsoft'un uzun süredir merakla beklenen Xbox 360 eklentisi Kinect, Kuzey Amerika'da satışa sunuldu. Kinect'e akın eden kullanıcılar, cihazı satın alıp bir heyecanla evlerine döndü.

Haberin Devamı

Günün ilerleyen saatlerinde ise Microsoft'un ilgili departmanında bir takım şikayetler göze çarptı. İki siyahi kullanıcının şikayetinden sonra Kinect'te oldukça ilginç bir sorun tespit edildi.

Kullanıcı şikayetlerine göre Kinect'in kullanıcıların yüzünü tanımlama aşamasında siyahi insanlar sıkıntı çekiyor. Sistem iki siyahi kullanıcının yüzlerini tanımlayamadı. Aynı sorun el ve kol tanımlama aşamalarında ise yaşanmıyor. Bu iki kullanıcı defalarca denemesine rağmen sorunu aşamadığını belirtti. Bu sorun siyahi kullanıcıların Kinect olmasına engel olmuyor.

Zira aynı işlemi manüel yöntemlerle halledebiliyorlar. Şimdi Kinect meraklıları Microsoft'tan konuyla ilgili bir açıklama bekliyor.

Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Haberin Devamı