Ekonomi KİPTAŞ: Metris Cezaevi'ni taşıyacağız

KİPTAŞ: Metris Cezaevi'ni taşıyacağız

Paylaş
KİPTAŞ: Metris Cezaevi'ni taşıyacağız

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kuruluşu KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, Metris Cezaevinin şehrin içinde kaldığını belirterek, cezaevinin şehir dışına taşınması için uğraşacaklarını, o konuda bir çalışma bulunduğunu bildirdi.

Yıldırım, Bayraktar & Gürsoy Yatırım Ortaklığının ilk projesi olan, Gaziosmanpaşa’da hayata geçirilecek VIA/PORT Venezia’nın tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, İstanbul’un yavaş yavaş değerini bulduğunu söyledi.

Haberin Devamı

KİPTAŞ’ın bugüne kadar 60 bin konut ürettiğini ifade eden Yıldırım, 13 milyon nüfusa sahip İstanbul’un iki önemli aksı olduğunu, yeni yapılanmalarla İstanbul’un nüfusunun 18 milyonu bulacağını belirtti.

Bugün açıkladıkları VIA/PORT Venezia’nın arazisi içinde yer alan beton boru fabrikalarının Hadımköy’e taşınacağını söyleyen Yıldırım, "Sadece bina dönüşümü değil, ’fabrika dönüşümü de böyle olur’ diyen bir proje... İstanbul’un yeni projeleri bundan sonra dönüşüm olacak" dedi.

Yıldırım, KİPTAŞ’tan daire alanların her zaman kazandıklarını, bu projeden daire alanların da yüzde 100 kazanacağını düşündüğünü ifade etti.

Projenin Mecidiyeköy’den Havaalanı metro hattından direkt bağlantı aldığını belirten Yıldırım, sorular üzerine, "Metris Cezaevi şehrin içinde kalıyor. Şehrin dışında bir yere kaldırmak için uğraşacağız. O konuda bir çalışma var. Kentsel dönüşüm çerçevesinde bunu yapacağız. VIA/PORT Venezia bittiğinde Metris de taşınacak" diye konuştu.

Haberin Devamı

Kentsel dönüşümün sadece KİPTAŞ, TOKİ ve devlet eliyle sağlanamayacağını, insanların bu dönüşüm için kendilerini iyi hazırlamaları gerektiğini kaydeden Yıldırım, "Bugün Roma’da 20 bin avroya daire var. İstanbul’da da var artık. İstanbul’un onlardan geri kalmaması lazım" dedi.

-"Proje değeri, bitimiyle 2,5 milyar lirayı geçecek"

Bayraktar & Gürsoy Yatırım Ortaklığı Eş Başkanı Coşkun Bayraktar da bedeli yaklaşık 1,3 milyar liranın üzerinde olan projenin değerinin, bitimiyle birlikte 2,5 milyar lirayı geçmesini beklediklerini, projede sadece konutlarda 1 milyar lira civarında hasılat öngördüklerini, bunun da yüzde 39 civarında bir oranının KİPTAŞ’a verileceğini bildirdi.

VIA Development & Management Co. Üst Yöneticisi (CEO) Tayfun Döşkaya ise projenin teslim tarihini 2014 yılının son çeyreği olarak öngördüklerini, daire tiplerinin 61 metrekareden 217 metrekareye kadar çeşitlilik göstereceğini, fiyatların ise 179 bin liradan başlayıp şerefiyesine göre değişeceğini söyledi.
Projede 1 Kasım 2011 tarihi itibariyle 800’e yakın ön talep aldıklarını, bunun da projenin yüzde 30’una denk geldiğini belirten Döşkaya, 24 ay olarak öngördükleri satış süresinin daha kısa olacağını kaydetti.

Haberin Devamı

Mütekabiliyet yasasının çıkmasıyla yabancıların konut edinme imkanlarının kolaylaşmasının, İstanbul’da konut talebine ciddi ivme kazandıracağını dile getiren Döşkaya, yurt dışında projenin aktif tanıtımı amacıyla Orta Doğu pazarı için Dubai’de, Avrupa pazarı içinse Londra’da ofis açtıklarını bildirdi.
Projenin iyi yatırım imkanı sunduğunu ifade eden Döşkaya, tanıtım döneminde konut alanların yüzde 50 civarında prim kazancı elde etmelerini öngördüklerini, Venedik temalı alışveriş ve yaşam merkezi konsepti ile ayda 2 milyon ziyaretçinin hedeflendiğini söyledi.

VIA/PORT Venezia, İtalyan estetiğini yansıtan konutları, içinde gondolla gezilebilecek alışveriş merkezi ile dikkat çekerken, 82 bin metre karelik arazi üzerine kurulacak projede 2 bin 500 konut, 70 bin metre karelik kiralanabilir alana sahip alışveriş merkezi ve 50 bin metre kare tematik satılabilir ofis alanları yer alacak.

Haberin Devamı