Türkiye (Son Dakika) Kiraları 2 katına çıkaran ev sahiplerine soruşturma başlatıldı

Kiraları 2 katına çıkaran ev sahiplerine soruşturma başlatıldı

Paylaş
Kiraları 2 katına çıkaran ev sahiplerine soruşturma başlatıldı

Elazığ'da Merkez üssü Sivrice ilçesi olan 6.8 büyüklüğündeki depremin vurmasıyla birlikte birçok ev yıkıldı. Kiralık ev arayan depremzedeler fırsatçı ev sahiplerinin kiraları iki katına çıkardı. Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı, deprem sonrasında ev kiralarında fahiş artış olduğu haberleri üzerine ilgililer hakkında araştırma ve soruşturma başlattı.

Merkez üssü Sivrice ilçesi olan 6.8 büyüklüğündeki depremin vurmasıyla birçok evin yıkılıp, hasarlı olması nedeniyle kullanılamaz hale geldiği Elazığ’da, konut sıkıntısı yaşanmaya başladı. Geçici olarak çadır, okul, cami, spor salonları ve misafirhanelerde kalanlar da kiralık ev aramaya başladı. Ancak, ev bulmanın neredeyse imkansız olduğu kentte fırsatçılık yapan birçok ev sahibi, yoğun talebin ardından kira fiyatlarını 2 katına çıkardı. Emlakçılar, fırsatçılıktan vazgeçilmesini isterken, kiralık ev arayan depremzedeler de ev sahiplerine insaflı olmaları çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

"Fırsatçılarla ilgili gerekli işlemi yapacağız"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Kira fiyatlarında olan artışın takibini yapıyoruz. Fahiş fiyat artıranlarla ilgili bakanlıklarımız, savcılıklarımız gerekli denetimleri yapıyorlar. Ben Elazığ'ın genelinde olduğunu düşünmüyorum. Belki birkaç fırsatçı çıkabilir. O fırsatçılarla ilgili gerekli işlemi yapacağız” dedi.

Soruşturma başlatıldı

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı, deprem sonrasında ev kiralarında fahiş artış olduğu haberleri üzerine ilgililer hakkında araştırma ve soruşturma başlattı.