Beden Sağlığı Kiralık diplomalı eczanelere ceza yağmuru

Kiralık diplomalı eczanelere ceza yağmuru

Paylaş
Kiralık diplomalı eczanelere ceza yağmuru

Türkiye genelinde başkasının adına işletilen ya da kiralık diploma ile açıldığı tespit edilen yüzden fazla eczaneye kapatma cezası verildi

"Eczacılıkta Muvazaa ile Etkin Mücadele Çalıştayı"nda konuşan Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Hakkı Gürsöz, muvazaanın eczanelerin ehil olmayan kişiler tarafından işletilmesi olduğunu belirterek, "Muvazaa bizim kronik sorunumuz, kanayan bir yaradır. 2016 yılı içerisinde bu konuya bir el atalım istedik ve etkin bir şekilde mücadele ettik" dedi.

YÜZLERCE ECZANE KAPATILDI

Önceki yıllara göre bu tespit sayılarının arttığını kaydeden Gürsöz, "Türkiye genelinde yüzden fazla eczane muvazaalı olarak işletildiği gerekçesiyle kapatıldı. Bu mücadelenin etkinliğini artırmaktan dolayı memnuniyet duyuyoruz" dedi.

"EHİL İNSANLARIN ELİNDE YAPILMALI"

Eczacıların hem bir ilaç danışmanı hem bir halk sağlığı uzmanı olduğunu ifade eden Türk Eczacıları Birliği Başkanı Erdoğan Çolak, "Halk sağlığı noktasında eczaneler önemli bir merkezse o zaman bu, ehil insanların elinde yapılması gereken bir iştir. Bu bağlamda baktığımızda eczanelerin bu noktaya taşınması son derece önemlidir." ifadesini kullandı.

AA

Haberin Devamı