Medipol Mega Üniversite Hastanesi Gastroenteroloji Bölümü’nden Prof. Dr. Vedat Göral, “Günde bir su bardağını dolduracak miktarda kiraz yemek, kalp, mide, böbrek ve karaciğer sağlığını korur, kanserle felç riskini azaltır, saç ve cildi güzelleştirir. Ancak aşırı tüketmemek gerekir. Aksi takdirde karaciğer yağlanması ve insülin direncine neden olabilir” dedi.
Medipol Mega Üniversite Hastanesi Gastroenteroloji Bölümü’nden Prof. Dr. Vedat Göral, yaz mevsiminin en sevilen meyvelerinden kirazın sağlık üzerindeki olumlu katkılarına ilişkin açıklama yaptı.
Kirazın doğru miktarlarda tüketildiğinde doğanın hastalıklara karşı koruyucu ilacı olduğunu söyleyen Prof. Dr. Vedat Göral, “Günde 150 gram yani bir su bardağını dolduracak miktar tüketmek kafidir. Bunun üzerindeki miktarların yarardan çok zararı dokunur. Bu meyve içeriğindeki şeker miktarına bağlı olarak kilo alımı, insülin direnci ve karaciğer yağlanmasını tetikleyebilir” uyarısında bulundu.
Vücudumuzun ph dengesini koruyan kirazın özellikle mide, sindirim ve hazımsızlık gibi sorunlara karşı faydalarına değindi. Prof. Dr. Vedat Göral, “Vücudun asidik içeriğinde bir artış olduğunda, kiraz ph seviyelerini nötralize ederek gaz veya hazımsızlık gibi mide problemleri önler ve dengeler” bilgisini verdi.