Bağcılar Kirazlar bu yıl filyasyon ekipleri için toplandı

Kirazlar bu yıl filyasyon ekipleri için toplandı

Paylaş
Kirazlar bu yıl filyasyon ekipleri için toplandı

Kirazlar bu yıl filyasyon ekipleri için toplandı

İSTANBUL, (DHA) – Bağcılar Belediyesi’nin Üzüm Bağı’nı kurarak başlattığı Nostalji Bahçeleri Projesi kapsamında 13’üncüsü düzenlenen ‘Kiraz Hasadı’ etkinliğine pandemi koşulları sebebiyle vatandaşlar katılamazken bu yılki kirazlar belediye tarafından filyasyon ekipleri için toplandı.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü personeline eşlik eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, dalından topladığı rengarenk kirazları sepetlere doldurdu. Toplanan kirazlar, virüsün yayılımını durdurma adına önemli görev üstlenen ve beyaz tulumlarıyla tanınan filyasyon ekiplerine dağıtılacak.

“SENEYE İNŞALLAH BİRLİKTE KİRAZI DALINDAN YİYECEĞİZ”

Filyasyon görevlilerinin salgına karşı cesaretle savaştığını söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Bu süreçte bizim sağlığımız için özverili bir şekilde çalışan sağlıkçılarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Bu sene topladığımız kirazları da kendilerine ikram ediyoruz. Yoğunlukları nedeniyle buraya çağıramadık ama gelecek yılki hasatta inşallah hep birlikte kirazı dalından yiyeceğiz. Emeklerinden dolayı hepsine yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

Bağcılar Belediyesi’nin Üzüm Bağı’nı kurarak başlattığı Nostalji Bahçeleri Projesi kapsamında Kirazlı Mahallesi’nde 2007 yıllarında oluşturulan Kiraz Bahçesi’nde Napolyon ve Stargold cinsi 84 adet kiraz ağacı bulunuyor. Yaklaşık 2 bin metrekare alan üzerine kurulu olan kiraz bahçesi, Bağcılar ilçe sakinleri için aynı zamanda bir piknik alanı özelliği taşıyor.

Haberin Devamı