Kırıkkale Kırıkakle'de 60 çocuk ilk kez uçurtma uçurdu

Kırıkakle'de 60 çocuk ilk kez uçurtma uçurdu

Paylaş
Kırıkakle'de 60 çocuk ilk kez uçurtma uçurdu

Kırıkakle'de 60 çocuk ilk kez uçurtma uçurdu

Hasan AKYILDIZ/KIRIKKALE, (DHA)- KIRIKKALE'nin Bahşili ilçesinde 60 çocuk, 'Uçurtma uçuruyorum' projesi kapsamında hayatlarında ilk kez uçurtma uçurdu.
Kırıkkale'nin Bahşili ilçesinde Doğal Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü arasında uçurtma şenliği düzenlendi. Karaahmetli Tabiat Parkında, 'Uçurtma uçuruyorum' projesi kapsamında düzenlenen etkinlikte 60 çocuk, öğretmenlerinin yardımıyla yaptıklaır uçurtmalarla gökyüzünü renklendirdi. Renkli görüntülerin ortaya çıktığı etkinlikte öğrenciler, çeşitli oyunlar oynayarak eğlenceli bir gün yaşadı.
Doğa Koruma Milli Parklar Kırıkkale Şube Müdürü Neslihan Akdemir, iki yıldır uçurma şenliği düzenlediklerini söyleyerek, "Bu yıl daha önce hiç uçurtma uçurmayan yetim çocuklarımız için böyle bir çalışma düşündük. Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ile ortaklaşa öğrencilerle yaptığımız görüşmelerde hiç uçurtma uçurtmadıklarını öğrendik. Bu nedenle öğrencilerimizi tabiat parkına getirerek onlarla birlikte uçurtma uçurduk. İnşallah bugün, öğrencilerimizin hafızasında güzel bir anı olarak kalacaktır" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı