Kırıkhan Kırıkhan’da ‘2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’ yürüyüşü

Kırıkhan’da ‘2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’ yürüyüşü

Paylaş
Kırıkhan’da ‘2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’ yürüyüşü

Kırıkhan’da ‘2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’ yürüyüşü

Mehmet KOCACIK/KIRIKHAN (Hatay), (DHA)- HATAY’ın Kırıkhan ilçesinde 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü münasebetiyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü organizesiyle Kırıkhan Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Cumhuriyet İlkokulu Müdürlüğü tarafından "Otizmi Fark Et, Kabul Et, Bizimle Yürü" başlığı altında yürüyüş etkinliği düzenlendi.

Yürüyüşe ve etkinlik programına, Kırıkhan Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Polat, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Kılıç, İlçe Milli Eğitim Müdürü İ.CahitAyazhan, otizmli bireyler ve aileleri, öğrenciler, gönüllü gençler ve vatandaşlar katıldı.

Kırıkhan Cumhuriyet alanı Atatürk Anıtı önünde saat 10:00’da başlayan yürüyüş Kanatlı Caddesi üzerinde söylenen sloganlar eşliğinde, Kırıkhan 15 Temmuz Şehitleri Ulu Cami önüne kadar devam etti. Yürüyüşün ardından Ulu Cami önünde devam eden programda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü organizesindemavi simgeli tişörtler giyildi. Etkinlikte otizmli bireyler çeşitli boyama etkinliği yapmanın mutluluğunu yaşarken Otizmli çocuklar için farkındalık oluşturmanın önemine dair konuşmalar gerçekleştirildi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı