Gündem Kırıkkale MKE'de operasyon: MKE Müdürü Mustafa Tanrıverdi tutuklandı!

Kırıkkale MKE'de operasyon: MKE Müdürü Mustafa Tanrıverdi tutuklandı!

Paylaş
Kırıkkale MKE'de operasyon: MKE Müdürü Mustafa Tanrıverdi tutuklandı!

Kırıkkale Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu Silah Fabrikası Müdürü Mustafa Tanrıverdi, 'başka bir firmayla bilgi paylaşımı', 'devlet sırlarından yararlanma, devlet hizmetlerine sadakatsizlik' suçlamalarıyla tutuklandı

MKE Silah Fabrikası son olarak 18 milyon dolar değerindeki Milli Piyade Tüfeği projesi ile gündeme gelmişti.

Haberin Devamı

Ankara’da casusluk filmlerini aratmayan müthiş bir rüşvet hikayesinin yaşandığı ortaya çıktı. Kırıkkale Silah Fabrikası Müdürü Mustafa Tanrıverdi, rüşvet karşılığı patenti Makine Kimya Endüstrisi Kurumu’n ait milli piyade tüfeğine ait sırları satarken suçüstü yakalandı.

Tanrıverdi, casusluk suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. Milliyet'in aldığı bilgiye göre, 1 Nisan 2016'da yapılan bir ihbar üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldı.

MKEK Kırıkkale Silah Fabrikası Müdürü şüpheli Tanrıverdi, izlenmeye alındı. Tanrıverdi, dün bir lokantada buluştuğu kişilere milli silahın sırlarını içeren dijital verileri verdi ve karşılığında rüşvet aldı. Ancak Ankara Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün takibindeydi. Tanrıverdi, suçüstü yapılarak gözaltına alındı. Sorgusu yapıldıktan sonra da adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan Tanrıverdi, tutuklanarak cezaevine kondu.

Tanrıverdi'nin geliştirilen yerli piyade tüfeğine ilişkin sırları, 200 bin lira ve 300 bin dolar karşılığı satmaya çalıştığı iddia edildi.

ANKARA (DHA)

Haberin Devamı

Milli piyade tüfeği