Dünya Kırım'da fırtına öncesi sessizlik

Kırım'da fırtına öncesi sessizlik

Paylaş
Kırım'da fırtına öncesi sessizlik

Kırım Özerk Cumhuriyeti'nde gerilim tırmanıyor. Rus askerlerinin hakimiyetindeki Simferopol'da sokaklar sakin olsa da Batı, Kırım'daki gelişmelerden rahatsız

Ukrayna'da Rus yanlısı devlet başkanı Yanukoviç'in görevden alınmasının ardından Kırım'a sıçrayan kriz devam ediyor. Özerk yönetimin merkezi Simferopol'da sokaklar genel olarak sakin olsa da Rus askeri varlığı dikkat çekiyor. Önemli bölgeleri kontrol altına alan Rus askerleri, Ukrayna askerlerinin bulunduğu üsleri de çevrelemiş durumda.

Kırım'daki gelişmelerin Rusya yanlısı olarak bilinen Ukrayna'nın doğusunu da etkilemesinden endişe ediliyor. Batı ile Rusya arasında güç savaşına sahne olan Kırım Özerk Cumhuriyeti'ndeki kriz dünya gündemini de meşgul ediyor.

NATO 'ACİL' TOPLANDI

NATO, Ukrayna'daki son gelişmeleri ele almak için 'daimi temsilciler' düzeyinde acil olarak toplandı. NATO Genel Sekreteri Anders Fog Rasmussen toplantı öncesi yaptığı açıklamada Rusya'nın Avrupa'nın güvenliğini tehdit ettiğin söyledi. Rrasmussen, "Rusya, Ukrayna'daki askeri aktivitelerine ve tehditlerine son vermeli" dedi. Türkiye saatiyle 14.00'te başlayan toplantı hala devam ediyor.

Haberin Devamı