Türkiye (Son Dakika) Kırklareli'de hamallık yapan adam, adını dahi bilmediği babasını arıyor

Kırklareli'de hamallık yapan adam, adını dahi bilmediği babasını arıyor

Paylaş
Kırklareli'de hamallık yapan adam, adını dahi bilmediği babasını arıyor

Kırklareli'de yaşayan 36 yaşındaki Ümit Irgat, 2 hafta önce teyzesi Nazife Kayan'dan, kendisini büyüten Yaşar Irgat'ın biyolojik babası olmadığını öğrenince annesi Ayten Kırpan'ın Kahramanmaraşlı olduğunu söylediği adını dahi bilmediği öz babasını arıyor

2 çocuk babası Ümit Irgat'ın anlattıklarına göre, Ayten Kırpan, 1980 yılında geldiği Kahramanmaraş'ta, adı bilinmeyen bir kişiyle dini nikah kıydırdı.

BABA EVİNE DÖNDÜKTEN SONRA İKİNCİ EVLİLİK YAPTI


Bu kişi, babasını aldattığı gerekçesiyle annesini öldürünce, o zaman Ümit Irgat'a 1.5 aylık hamile olan Ayten Kırpan, memleketi Tekirdağ'ın Malkara İlçesi'ndeki baba evine dönüp Yaşar Irgat ile ikinci evliliğini yaptı. Ümit Irgat'ı dünyaya getiren Ayten Kırpan'ın bu evlilikten 5 çocuğu oldu. Ayten Kırpan daha sonra şiddetli geçimsizlik sonucu Yaşar Irgat ile boşandı.

ANLAM VEREMİYORDU


Kış aylarında apartmanların kaloriferlerini yakarak, yazın ise hamallık yaparak geçimini sağlayan Ümit Irgat, 3'ü erkek 5 kardeşinin bulunduğunu ve ailesinin her zaman kardeşlerini kendisinden ayrı tuttuğunu, ancak o dönemde buna anlam veremediğini söyledi.


ÖZ BABASI OLMADIĞINI ÖĞRENDİ


Ümit Irgat daha sonra teyzesi Nazife Kayan'dan, Yaşar Irgat'ın öz babası olmadığını öğrenince şoke oldu. Annesi Ayten Kırpan'a öz babasını soran Ümit Irgat, herhangi bir bilgi alamayınca, kendi çabalarıyla biyolojik babasını bulmaya çalışıyor.

"ONUN BABASI, KENDİ ANNESİNİ ÖLDÜRÜP CEZAEVİNE GİRDİ"


Ümit Irgat, "Yaklaşık 2 hafta önce Tekirdağ'ın Malkara İlçesi'nde yaşayan ve Umre'den dönen teyzem Nazife Kayan'a gittim. Sohbet sırasında şakayla 'Babam sandığım kişi babam değilmiş iyi mi teyze?' dedim ama o benim her şeyi bildiğimi zannederek 'Doğru o senin baban değil' dedi. Birden şoke oldum. Bunun üzerine eşim 'Peki, Ümit'in babası kim?' diye sorunca teyzem de 'Onun babası doğu memleketinde kendi annesini öldürüp cezaevine girdi. Benim kız kardeşim de bunları görüp geri memleketi Malkara'ya döndü. Ama adamın Ümit'ten haberi yok çünkü kardeşim hamile olduğunu söylememiş ona. Onun babası Maraşlı ama ben adını soyadını hatırlamıyorum' dedi. Duyduklarım karşısında ne yapacağımı şaşırdım ve Tekirdağ'dan evime nasıl döndüğümü dahi hatırlamıyorum" dedi.


"ONU DÜNYA GÖZÜYLE GÖRMEYE HAKKIM VAR"


Annesinin, babasıyla ilgili konuşmadığını ve bilgi vermediğini anlatan Ümet Irgat, öz babasının bulunması için yardım isteyerek, "Gerçeği öğrenmek için anneme sormak istediğimde benimle hiç konuşmuyor, kaçıyor. Babamın kim olduğunu, ismini söylemiyor. Söylemeyi bırak hem annem, hem de baba tarafımın yakınları bu konun üstünü kapatmamı istiyor. 36 yıldır babam bildiğim kişinin gerçek babam olmadığını, babamın Maraşlı olduğunu öğrendim. Bu ölümlü dünyada babamın beni bilmesinin hakkı var, benim de dünya gözüyle onu görmeye hakkım var" diye konuştu.

Haberin Devamı