Kırklareli Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Akın: Otizmli kardeşlerimize çok dikkatli davranmalıyız

Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Akın: Otizmli kardeşlerimize çok dikkatli davranmalıyız

Paylaş
Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Akın: Otizmli kardeşlerimize çok dikkatli  davranmalıyız

Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Akın: Otizmli kardeşlerimize çok dikkatli davranmalıyız

Vahit İŞBAŞARAN/KIRKLARELİ(DHA)-KIRKLARELİ’nde, Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Kırklareli Özel Eğitim Uygulama Okulu 1-2 ve Şehit Mutlucan Kılıç Özel Eğitim Uygulama Okulu, Kırklareli festival alanında etkinlik düzenledi. Etkinliğe İl Milli Eğitim Müdür V. Cahit Akın, Şube Müdürü Halil Yücel, özel eğitim uygulama okul müdürleri, öğretmenler, özel eğitim öğrencileri ve velileri katıldı.

Dünya Otizm Farkındalık günü etkinliğinde öğrencilerin yapmış oldukları çalışmalar sergilenirken, renkli balonlar gökyüzüne salındı ve "Otizmin farkındayız, ya siz" yazılı pankartlar açıldı. İl Milli Eğitim Müdür V. Cahit Akın, "Otizm, bir hastalık olmayıp, belirtileri yaşamın ilk yıllarında ortaya çıkan ve yaşam boyu devam eden, gelişimsel bir bozukluktur. İnsanların bu kardeşlerimize çok dikkatli davranması ve sevgi ile yaklaşmaları büyük önem taşıyor. Onların yerinde bizler de olabilirdik. Bu bilinçle sizler de farkındalık oluşturmaya çalışıyorsunuz. Duyarlılığınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

Haberin Devamı