Kırklareli Kırklareli'de acil sağlık ekibi tatbikat yaptı

Kırklareli'de acil sağlık ekibi tatbikat yaptı

Paylaş
Kırklareli'de acil sağlık ekibi tatbikat yaptı

Kırklareli'de acil sağlık ekibi tatbikat yaptı

Vahit İŞBAŞARAN/KIRKLARELİ(DHA- KIRKLARELİ’nde 'Acil Sağlık Hizmetleri Haftası' kapsamında sağlık ekibi çalışanları tatbikat gerçekleştirdi.

Kırklareli Valiliği, UMKE ve AFAD ile Kırklareli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü iş birliğinde Özgürlük ve Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirilen tatbikata, Vali Osman Bilgin, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz ve İl Sağlık Müdürü Dr. Çiğdem Cerit’te katıldı.

Özgürlük ve Demokrasi Meydanında gerçekleştirilen tatbikatta senaryo gereği, kaza yapan araçta sıkışan yaralıya önce UMKE ekipleri sağlık müdahalesinde bulundu. AFAD ekipleri, camlarını kırdığı aracın tavanını sökerek kazazedeyi sıkıştığı yerden kurtardı. Senaryo gereği yaralı kişi, 112 Acil Sağlık ekiplerince Kırklareli Devlet Hastanesine kaldırıldı. Öte yandan aracın bagaj kısmında çıkan yangın ise itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, tatbikatın ardından yaptığı konuşmada, "Kurumlar arası diyalogun en üst seviyede olduğunu görüyoruz. Ülkemizin her türlü altyapıda, insan altyapısı başta olmak üzere ekipman ve araç altyapısında da çok güzel gelişmeler oldu." dedi.

Haberin Devamı